Statsminister Fredrik Reinfeldts jultal

Finanskris och brott & straff... vilket oerhört oinspirerande tal Fredrik Reinfeldt höll. Någon landsfader är han då rakt inte. Det får mig osökt att tänka på Tsunamikrisen, då kung Carl XVI Gustaf fick axla manteln som landsfader, eftersom den dåvarande statsministern Göran Persson misslyckades med att vara just landsfader.
-
Andra som orkar skriva längre om detta tråkiga tal:
Kristian Krassman - Vi har slutat tro på tomten
Sidvind - Brott och straff till jul
Röda Malmö - Fredrik Dysterqvist
AB AB2 DN DN2 DN3 SvD SDS Kb Dagen Intressant
(Fotokollage: Stationsvakt)

3 kommentarer:

Anonym sa...

När Herr Reinfeldt tillträdde sin post uppbackad av dessa blådårar som nu röstat fram Alliansen sa han att han skulle hålla igen på kostnaderna även om det var bra tider.När reportern då kontrade med hur han skulle göra om då tiderna blev värre som de just nu är svarade Reinfeldt att då fick man dra åt svångremmen ännu mer !?.Med andra ord så blir det aldrig några bra tider med en Alliansregering.Så nu ligger denna Alliansregering som en bromskloss med sina blådårar till väljare som vanligt i vänsterfilen och bromsar upp snabbt kommande trafik.Någon som fortfarande är förvånad !?.

Pelle

Unknown sa...

Det var den mest patriarkala kommentaren jag sett denna vecka!

Nu har jag inte läst alla inlägg på din blogg, du kanske är heteronormativ, vad vet jag. Men vurmen inför äldre auktoritativa män är inget man väntar sig från vänstersidan i Sverige.

Om nu inte vänstersidan i Sverige är hycklare.

Anonym sa...

Nu vet jag inte varför en Statsminister nödvändigtvis behöver vara en clown (läs det lyckades ju Göran P med ypperligt med!) eller fjantigt oseriös (det lyckades ju tex Pagrotsky-tomten med ypperligt med) för att inte vara "tråkig".
Att påstå att Statsminister FR inte skulle utstråla lugn, självförtroende och kunnighet är ju bara pinsamt svammel. Och nämnda egenskaper platsar ju dessutom just förträffligt på en sk "landsfader" (om det nu verkligen finns någon stackare som har ett skrikande behov av en sådan...).

För övrigt är det inte nuvarande regering som kraschlandat konjunkturläget eller strategiskt planerat den svajiga världsekonomin. "Pelle" bör sluta leka tönt och läsa en och annan grundläggande bok i ekonomi och hushållning. Inte alla kan nämligen lalla runt och parasitera på andra genom att leva på bidrag. Vissa av oss behöver faktiskt dra själva försörjningslasset i samhället - och vissa av oss vet hur man hushåller under knappa perioder.