Antibloggare börjar blogga på Världen idag

Ovanstående personer har börjat blogga på Världen idag. Den bloggare/antibloggare som det skrivits mest om är Siwert Öholm. Några röster från Bloggosfären:
-
Badlands hyena: Öholm förfäras över “bloggosfären” som tror att den är något alldeles för sig själv utanför den vanliga världen. Ändå är Öholm nu en del av bloggosfären. Han själv ser sig som en del av den vanliga världen, men ingår trots det i den ovanliga världen. Logiken bryter samman, språket räcker inte till.
Emanuel Karlsten: Kors i taket och dra mig baklänges. Siwert Öholm bloggar!
Och jag kan bara konstatera att det skett en total omsvängning hos Öholm.

Same same But Different: Siewert Öholm har stuckit ut hakan och ger förslag på sju förhållningssätt till bloggar - förhållningssätt som i princip säger att alla bloggar är skit och man ska inte lyssna på dem. Han gör helt enkelt ett fantastiskt jobb för att visa hur kraschen mellan traditionell medielogik och nya medier ser ut.
Stationsvakt: Jag håller inte alls med honom. Jag tror det är tvärtom - att de som förut inte vågade komma in i matchen för att de trodde att de inte kunde skriva, de bloggar nu istället och har ett ord med i laget.
Antigayretorik
Via Disruptive denna film:
Web 2.0 ... The Machine is Us/ing Us

3 kommentarer:

Anonym sa...

Självfallet är "bloggosfären" en pinsam liten värld utanför den reella världen! Löjligt att påstå nåt annat!
Det finns knappast någon person med vett i skallen som i den "riktiga världen" sitter och högljutt gaggar om vem man har sex med, hur man har sex med personen/saken/djuret/whatever, vad man åt till frukost/kräktes upp efter frukosten, vilka sjukdomsymptom man har i sin lilla egokropp, hur man sprack/inte sprack när man krystade ut lille telningen osv osv TILL HELT OKÄNDA MÄNNISKOR!!!! (Obs - gärna med fotobevis, icke att förglömma!)
Men i bloggosfären är ovanstående vardagsmat...
Och detta pga att bloggosfären ju inte är på riktigt - lika lite som bloggare (vad de nu än försöker inbilla sig framför tangentbordet) inte är riktiga journalister. Självfallet.


Slut på lektionen.

Alexandra Einerstam sa...

Måste man vara journalist för att skriva?

Anonym sa...

"Måste man vara journalist för att skriva?"

Vet inte vem som skulle vilja påstå det (tycks vara en riktigt logisk snedkoppling i hjärnan där) - däremot vill en pinsamt stor del av allehanda lösa bloggare gärna titulera sig Fria Journalister och liknande lallande varianter. Det är knappast någon nyhet att detta förekommer.

Lika lite som en person som kokar nudlar och kladdar ihop en böngryta i pentryt på sin sketna hyresetta är en kock är allehanda bloggare "journalister".


Då får vi hoppas att polletten föll ned ordentligt den här gången.