Vårdnadsbidraget hör inte hemma i ett modernt samhälle

Kristdemokraten Ewa Samuelsson fortsätter att försvara vårdnadsbidraget med näbbar och klor i Stockholms Fria Tidning.
-
SVT/Aktuellt har i en undersökning visat att vårdnadsbidraget floppat rejält. Jag vill härmed uppmana Ewa Samuelsson att slita bort skygglapparna och se hur verkligheten ser ut. Vårdnadsbidraget hör helt enkelt inte hemma i ett modernt samhälle. Vi vill inte ha kristdemokraternas enkelbiljett till 1950-talet.
-
Läs gärna tidigare inlägg:

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja,tack jag vill gärna behålla vårdnadsbidraget.

Rekommenderar samtliga barnlösa att ge fan i att förstöra för oss småbarnsföräldrar som både länge önskat ett vårdnadsbidrag (det tog införbannat länge!) och behöver det som ett välbehövligt tillskott till familjens budgetplan för småbarnsåren.
Med hjälp av ett vårdnadsbidrag får vi barnfamiljer ett önskat ökat inflytande i vår vård och uppfostran över våra egna barn. Med en strikt hållen familjebudget och ett vårdnadsbidrag kan en av föräldrarna i längre perioder på heltid vara hemma med sitt/sina barn i minst de tre första viktigaste åren av ett barns utveckling.

Vi satte INTE barn till världen för att de ska sitta på förvaring på en institution ("dagis") i upp till tio timmar per dag.

Vi - och uppenbarligen de flesta ansvarstagande och vuxna föräldrar - "offrar" gärna en och annan framtida pinsam pensionskrona och ett och annat "lönelyft" för att själva få vårda och uppfostra våra egna barn (under minst de tre första viktigaste åren).

Anonym sa...

Tvang hor ju inte hemma i en demokrati. Men vanstern vill tvinga manniskor till jamstalldhet. Ar inte detta skruvat?

Forst vill man inte stalla nagra krav pa fortidspensionarer som kan jobba. Men att lata vuxna manniskor bestamma sjalva gar inte.

Varfor skulle det vara ett steg tillbaka till 50-talet? Som jag kommer ihag det var ett steg mot kvinnors frigorande att man inte ar ekonomiskt beroende. Hjalper inte vardnadsbidraget till med det?

Det ar ju inte bundet till att man maste ha en vagina for att fa det. Sa snarare ar val det sexism att utga fran att det ar en kvinnofalla.

Kan halla med argumenten att barn utvecklas mera om dom far vara med andra barn. Men vad sager att det inte finns chans till det anda.

Hur kan du tro att folk vill ha barn nar det mer borjar betraktas som en faktor som gor livet svarare?

Sjalv vill jag inte ha barn. Men jag vill ha valfrihet (och inte sossarnas version dar man bara har ett val).