Falska gräsrötter

Om ett politiskt parti snarare är en PR-byrå, än ett folkrörelseparti, var hittar partiet då gräsrötter? Jo, genom astroturfing.
-
Anders Utbult skriver en läsvärd artikel på Newsmill om de falska gräsrötterna Alliansens vänner (Utbults artikel är även publicerad på Alliansfritt Sverige). På Arvidfalk skriver Erik Laakso på samma tema.
-
Jag tycker det är beklagligt att moderaterna använder sig utav astroturfing. Det är gräsrötterna som är grunden i ett parti och ett tilltag som Alliansens vänner gynnar inget politiskt parti. Jag kan bara hålla med Andes Utbult när han skriver: Gräsrotsaktivister från båda sidor av det politiska spektrumet är högst nödvändigt för den politiska debatten. Det är då sorgligt att märka att dessa rötter kan stinka så - trots att de är av plast.
-
SvD1, SvD2

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag är medlem i Askims bangolfklubb som har byggt en äventyrsbana med konstgräs (plastgräs med sandfyllning). Den har blivit väldigt pupolär under den gångna sommarsäsongen. Jag tycker själv att den faktiskt är roligare att spela på än vanliga filt- eller EB-banor. Fördelen är förstås att man slipper att klippa gräset, utan vi behöver bara blåsa bort löv och annat nedfall från träden. Plastgräs är alltså bra och roligt att spela på, så i det här fallet är jag faktiskt lite mer vän med plastgräs än med filt, även om jag även gillar filtbanor. Att PR-konsuterna därför nog är uppriktiga vänner med alliansen tvivlar jag därför knappast på. På två ställen på deras webbsidor så använder de förstås ordet gräsrot, och det borde de kanske ändra till plastgräs med sandfyllning, men det är väl då närmast en petitess. Jag funderar på om man ändå skulle bli medlem, trots att jag förstås röstar med miljöpartiet. Jag tycker nämligen att alla jävla ohyfsad och förljugen sossepropaganda på nätet står en ända upp i halsen! Så - oberoende av ursprunget - så tror jag nog att alliansen bara mår bra av att de får fler och fler vänner!

Anonym sa...

http://www.newsmill.se/artikel/2008/12/01/far-inte-pr-konsulter-engagera-sig-politiskt#senaste-kommentaren