Jag älskar Spotify!

I torsdags fick jag årets bästa julklapp av en kollega - en inbjudan till tjänsten Spotify. Efter att ha fyllt i alla nödvändiga uppgifter och laddat ner programvaran, var det bara att köra igång.
-
På Facebook skrev jag i statusrutan att "jag älskar Spotify". Jag fick då ett meddelande i min inkorg av en bekant som löd "har du inte upptäckt Spotify förrän nu?!". Hon må vara en av de få utvalda att betatesta tjänsten (och hon är också den som började tala om iPhone, när den befann sig på planeringssstadiet - känner ni igen typen?), men till saken hör är att Spotify bara varit tillgänglig för "alla" endast några månader.
-
Vad är det då som gör tjänsten så briljant utifrån mitt perspektiv? Eftersom jag fick en inbjudan är Spotify gratis (jag får tåla några reklaminslag, men det gör jag gärna). Jag kan lyssna på de senaste skivorna, utan att behöva köpa dem eller ladda ner dem olagligt. Jag kan göra egna spellistor - Blandbandets återkomst!
-
Vi kan med fördel tala om klass vad beträffar Spotify. Nu kan till och med de personer som inte har råd att köpa CD-skivor eller MP3-filer, ta del av (ny) musik. Även om man inte har en inbjudan, är det förhållandevis billigt att prenumerera på tjänsten (och slippa reklam).
-
Erik Laakso
IDG - Spotify lever på hajpen
Piratnytt tipsar om hur man får tag i en inbjudan.
Pixiekids erbjuder också inbjudningar till Spotify, om du handlar deras barnkläder.

6 kommentarer:

Krassman sa...

Men vem bjuder in mig då?

Anonym sa...

@Krassman:
Här hittar du inbjudningar
http://omdigitalkameror.se/spotify-invites

John Eje Thelin sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
John Eje Thelin sa...

Jädrar vad folk faller som furor för Spotify. Jag har alltid vetat med mig att min musiksmak är aningen utanför mittenfåran, men har nog aldrig fått det så bekräftat som de senaste veckorna. Varannan sökning ger magert resultat för mig på Spotify - och det när jag inte försöker mata den med svåra eller omöjliga artister ens. Så var det med den mångfalden.

stationsvakt@gmail.com sa...

John: Då får man gå till din Tumblr istället.

Alexandra Einerstam sa...

Om man inte har en inbjudan - kan man köpa tjänsten relativt billigt.