Svenska PostkodLotteriets marknadsföring är miljövidrig

Svenska PostkodLotteriet ger den idella sektorn 345 miljoner kronor. På hemsidan står det också: Svenska PostkodLotteriet genererar pengar till välgörenhet och har ett nära samarbete med flera av Sveriges viktigaste rätts- och välgörenhetsorganisationer. Lotteriets långsiktiga målsättning är att bidra till att människors och djurs miljö och livsvillkor förbättras. [...] 22,5 procent av Lotteriets omsättning går direkt till organisationerna som är förmånstagare i Lotteriet. Lotteriets målsättning är att på sikt höja andelen till 40 procent.
-
Det är jättebra att 23 olika organisationer får ta del av av Lotteriets omsättning. Dock undrar jag hur många procent av Lotteriets omsättning går till de många utskick som vi får av Svenska PostkodLotteriet?
-
Jag har fått utskick i form av tidningar och i det senaste utskicket fick jag ett spelkort. Vid en jämförelse med Svenska spel, fick jag ett spelkort när jag beställde det (vilket borde vara brukligt även när det gäller detta lotteri). Därtill är det lätt att luras att tre lotter kostar 150 kronor, när det egentligen är en lott som kostar 150 kronor. Jag tänker på människor (många av dessa pensionärer) med dålig syn, som skickar in inbetalningskortet.
-
Att utskicken kostar mycket, råder det ingen tvivel om, men även ur ett miljöhänseende är marknadsföringen av Lotteriet förkastlig. Lotteriets utskick bidrar inte till att människors och djurs miljö och livsvillkor förbättras!
-
Betänk hur många som slänger dessa utskick direkt i papperskorgen (i bästa fall pappersåtervinningen).
-
Nu har dock Lotteriets kundtjänst informerat mig om följande: Vänligen återkom till oss med ert fullständiga namn och adress såsom det står på utskicket så lägger vi upp er på en spärr-lista.
-
Jag är en sådan person som vill göra aktiva val. Jag bestämmer själv vilka välgörenhetsorganisationer jag vill ge pengar till, detta genom att själv uppsöka dem. För er som vill hamna på SvenskaPostkodsLotteriets spärrlista mejla: kundservice@postkodlotteriet.se
-
För er som vill bidra med några slantar direkt till någon av de organisationer som får ta del av SvenskaPostkodsLotteriets omsättning, se nedan:

1 kommentar:

Anonym sa...

Välgörenhet är skit. I USA är det dock fint och stort. Men kanske därför står 40 miljoner amerikaner utanför sjukförsäkringen. Staten tar inte fullt ansvar när det finns blåhåriga tanter som ställer upp gratis?