Män som har sex med män och kvinnor som har sex med kvinnor

Jag har nog aldrig tänkt att jag är gay, men jag har haft one night stands med tjejer, säger Nina Persson i senaste numret av tidningen QX. Nina Persson är således en kvinna som har sex med kvinnor (KSK). I samma tidning säger Persson att hon är straight.
-
Jag hajade till då jag såg en motion från några HBT-sossar med titeln Inrätta en klinik för kvinnor som har sex med kvinnor i varje landsting. Dock är det egentligen inte så konstigt att det finns kvinnor (som inte vill etikettera sig som homo- eller bisexuella) som har sex med kvinnor. Begreppet män som har sex med män (MSM) är betydligt vanligare (se nedan). Nu skall jag dock införliva KSK i mitt vokabulär, för att inte exkludera kvinnor som inte vill etikettera sig som homo- eller bisexuella.
-
Wikipedia: män som har sex med män (msm) är en samlingsbeteckning på män som har sexuellt umgänge med andra män, oberoende av sexuell identitet. Begreppet omfattar därmed exempelvis sexuellt aktiva homo- och bisexuella samt män som ser sig själva som heterosexuella, men tidvis har kontakt med andra män. Även de aktörer inom gaypornografi som egentligen är heterosexuella omfattas.
Begreppet "män som har sex med män" förekommer främst inom medicin. Det har kommit till användning inom det hiv-preventiva arbetet, där det ansetts nödvändigt att inkludera alla män som har sex med män.

-
Lyssna gärna på A Camps låt Stronger than Jesus... Refräng: Don’t you know love is stronger than Jesus? Don’t you know love can kill anyone? So bring it on; wars and diseases
You know that love can do you like a shotgun...

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag är för att människor ska få ha sex med vem dom vill (så klart under förutsättning att motparten vill ha sex med dom) och att man ska få etikettera sig som man vill. Men blir det inte bara en jättelik bokstavskombination av alltihopa? Homo blev till homo-bi till hbt till hbtq till hbtq och msm/ksm. Har alla beteckningar något syfte? hbtq (msm) låter tveklöst lite som en sekt i 1970-talets bokstavsvänster.

Anonym sa...

Drubbelpost

Alexandra Einerstam sa...

Ha, ha... det kanske är det som kallas för "homolobbyn". I de bästa av världar skulle jag "bara" vara Alexandra och du Fredrik