It's just another day in paradise (Del II)

It's just another day in paradise heter ett inlägg jag har skrivit och som handlar om socialtjänsten. Då skrev jag:
-
Idag jobbar jag på avdelningen Försörjningsstöd på stadsdelsförvaltningen (även kallad Socialen). Att det är högern som styr, syns tydligt på det här stället. Sedan jag var här sist (vilket var några månader sedan) har klimatet hårdnad ytterligare. På den här stadsdelsförvaltningen dras vi med en hög personalomsättning (tre av socialsekreterarna är nya sedan jag var här sist, andra har slutat), omorganisation (som är vardagsmat för socialsekreterarna) och en viss underbemanning.
-
I Metro idag läser jag att Socialtjänsten i Stockholm ska spara mångmiljonbelopp nästa år och att ett 40-tal jobb inom socialtjänsten därmed är i fara. Nu går det inte längre. Personal sjukskriver sig, folk mår oerhört dåligt, säger huvudskyddsombudet Jösta Claeson till Metro. Detta är nedskärningar som inte bara drabbar de anställda utan även klienterna, de som verkligen behöver hjälp.
-
Akademikerförbundet har med projektet Uppdrag Välfärd producerat en rad rapporter som visar på hur illa ställt det är inom socialtjänsten. Läs till exempel medlemsundersökningen om socialsekreterarnas arbetssituation 2008.
-
Det har kommit en ny rapport från Akademikerförbundet, men jag hittar den inte på förbundets sida. DN har dock tagit del av rapporten och skriver:
-
Pressen ökar på en redan hårt ansträngd yrkesgrupp. Enligt en ny undersökning har två av tre socialsekreterare i Stockholm funderat på att byta jobb under de senaste två åren.
-
Även SvD skriver om Akademikerförbundets rapport: Kommunen och dess politiker står inte högt i kurs bland social­sekreterarna. Endast 17 procent anser att det över huvud taget förs en socialpolitisk debatt värd namnet. Ännu färre, 13 procent, tycker att ledande politiker visar respekt för deras jobb. Fyra av tio anser till och med att politikerna begränsar deras möjlighet att göra ett bra jobb.
-
It's just another day in paradise...
-
Alliansfritt Sverige skriver på samma tema.
DN


2 kommentarer:

KB sa...

hej! du får jätegärna länka tilll familjemys. :-)

Alexandra Einerstam sa...

Karin, du vet att jag länker till er blogg när du eller någon annan skriver något som jag anser vara av intresse.