Jantelagsantagonister

Jag läser ett inlägg i Norrtelje Tidning som har några dagar på nacken. Det är Kristian Krassman som uppmanar medlemmar i Socialdemokraterna att kryssa en jantelagsantagonist till extrakongressen i mars:
Vi Socialdemokrater har alla möjligheter att göra rätt val på kongressen i slutet av mars. Detta trots alla stalltips, spelteorier, dolda agendor och borgerliga ledarskribenter. Men då krävs det att jantelagsantagonister som bland annat Johan Westerholm, Alexandra och Åsa Einerstam och undertecknad att vi kan ta ställning och påverka utfallet från den kommande kongressen. Det omtänkande som Norelius eftersöker är möjligt, och det avgörs av er som nu skall välja ombud. Tveka inte att kontakta mig om du vill veta hur jag som kandidat resonerar inför den kommande kongressen, innan du sätter dina kryss.
Många medlemmar har de facto kontaktat mig via mejl eller på facebook. De vill bland annat veta vem jag vill se som nästa partiordförande (vilket inte är någon hemlighet) och de vill veta vad jag brinner för (vilket jag skriver i min presentation). I min presentation hänvisar jag även till den här bloggen. De som verkligen vill veta vad jag tycker och tänker har ett helt hav att ösa ur i och med HBT-sossen.

I ett antal blogginlägg har jag skrivit om öppenhet (se nedan). Jag är vidare en av initiativtagarna till Öppna kriskommissionen (som för ett ögonblick har förvandlats till Öppna valberedningen). Den rådande partikulturen inom S är allt annat än öppen. Vårt arbete inom ÖKK ses inte alltid med blida ögon.

Så här kan det låta från en medlem: Jag har ingen utpekad kandidat. Jag respekterar valberedningens arbete och kommer att stödja den kandidat de föreslår. Jag tror det är mycket farligt om du och andra föregår valberedningens gedigna arbete, genom att själva leka valberedning.

Därför uppmanar jag er, i likhet med Kristian Krassman, att kryssa en jantelagsantagonist. Vi är ett folkrörelseparti, inte en påvekonklav.

Andra som skriver om kongressen och kongresskandidater: Peter Johansson, Peter Andersson och Sandro Wennberg och i förlängningen SvD.
Tidigare inlägg: Ett öppet parti, ej ett befästat (Del VII), Ett öppet parti, ej ett befästat (Del VI), Gör som Nisha Besara!, Jag fick ett brev,10-listan, Stockholms stads kongresskandidater

Inlägg och debattartiklar om Öppna kriskommissionen och öppenhet (ett axplock)

Ett öppet parti, ej ett befästat (Del VII)

Ett öppet parti, ej ett befästat (Del VI)

Rönnebergaseminariet

Man blir aldrig profet i sin egen arbetarekommun

Har idélöshet och okunskap blivit vår ideologi?

TRUST NO ONE

Arenagruppens valanalys

Ett öppet parti, ej ett befästat (Del V)

QuestBackformuläret är ifyllt och inskickat - vad händer nu?

Flytta på er!

Det började som en skakning på nedre däck

Grön av avund

Ett öppet parti, ej ett befästat (IV)

Öppna kriskommissionen svarar Jesper Nilsson

Finns det ingen reformvilja hos förtroenderådet?

Gubben Frost, förtroenderåd, förändring, förnyelse och framtid

Vår ideologi — grunden för våra politiska ställningstaganden

Ett öppet parti, ej ett befästat (Del III)

Ett öppet parti, ej ett befästat... (Del II)

Öppna kriskommissionens andra rapport

Ett öppet parti, ej ett befästat...

Det goda samhället

Frihet, jämlikhet och solidaritet

S behöver en blodtransfusion

Where the Wild Roses Grow*

Debattartiklar:

Aftonbladet, Expressen, SvD, DN, Dagens Arena, Dagens Arena 2, Dagens Arena 3


1 kommentar:

Krassman sa...

@Alexandra
Tusen tack för ditt hedrande omnämnande. Nu ser vi till att ge Socialdemokraterna möjligheten att bli det parti som vi måste bli.