Social rörlighet

Carin Jämtin och Anneli Hulthén skriver idag på Aftonbladet Debatt att social rörlighet är viktigare än integration för att minska klyftorna. Nu har jag redan skrivit ett hyfsat bra inlägg om social rörlighet och därför hänvisar jag till United States of Sweden = låglöneland. Kalla det för readcycling.

3 kommentarer:

Anonym sa...

I och med diagrammet som infogats i inlägget får jag för mig att du tycker ekonomisk jämlikhet är viktigt. Har jag uppfattat dig rätt då? Om du har tid och möjlighet får du gärna berätta lite hur du ser på det kausala sambandet mellan ekonomisk ojämlikhet och samhällsproblem.

Simon

Alexandra Einerstam sa...

Jag tycker att all jämlikhet är viktig. Diagrammet är efter boken Jämlikhetsanden. Läs den, om du inte redan har gjort det. Den diskuterar nämligen det du efterlyser i din kommentar.

Anonym sa...

Jo, jag har redan läst den, så jag var mest nyfiken på din personliga uppfattning kring just ekonomisk jämlikhet.

Är det bara viktigt ur rättvisesynpunkt eller menar du som Wilkinson och Pickett att ekonomisk jämlikhet även kan leda till andra positiva utfall i form av exempelvis lägre kriminalitet och bättre miljövård? Och i sådana fall hur fungerar det i praktiken?

Simon