(S)nökommission

Halkolyckor belastar akutvården. Fullt upp på akuterna. Denna vinter har jag halkat tre gånger. En gång så illa att mitt knä (och mina nyinköpta byxor) skadades. Jag har dock haft tur i oturen och inte behövt uppsöka akuten. Jag har dock planer på att starta firma SSSS (Skotta, salta och sanda i Stockholm) då det är ett eftersatt område i Stockholm. I sammanhanget brukar jag lyfta min hemstad Sala som en förebild. Så fort det börjar snöar, tar bönderna sina traktorer och börjar ploga. Inte längre. Även i Sala försöker kommunen spara pengar, genom att inte skotta. Just nu befinner jag mig nämligen i Sala och så illa som det är här, har det aldrig varit. Min fråga till politikerna blir därför: är det billigare att spara in på snöröjning än fulla akuter?

Fullsatta akuter, sjukskrivningar... är det värt det? Nej, satsa istället på rejäl snöröjning om det så är Sala eller Stockholm. Sverige är ett land med fyra årstider. En av årstiderna heter Vinter. Vinter innebär snö, is och temperaturer under minusstrecket.

Kräver vi i Stockholm, Sala, Sverige för mycket? Ska vi acceptera att SL och SJ inte funkar under vintern? Ska vi acceptera pucklar med hoppackad is och snö? Jag, som inte är funktionshindrad, har svårigheter att ta mig från A till B. Äldre människor, med till exempel rullator, är dömda att hålla sig inomhus i månader.

För tillfället är vi sossar lite hooked på kommissioner. Därför vill vi sossar i Stockholm tillsätta en snökommission. Oppositionsborgarrådet, Tomas Rudin:
Stockholms stad verkar varje gång en snöflinga faller bli lika tagen på sängen. Det är något som är på tok här, för vad jag vet har det förekommit snöfall över Stockholm under ganska så lång tid.
Foto: VLT

1 kommentar:

Anonym sa...

Håller med om att snöröjningen i Stockholm är under all kritik.

Vill tipsa mina medpensionärer om träskor. Jag vet att de fungerar i Göteborg, som inte heller är så bra på snöröjning. Ska pröva mina träskor i Stockholm i helgen och faller jag lovar jag att ställa till ett herrans liv :-)