Underskatta aldrig fienden

Det är inte bara jag som är taggad, utan även Socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin. Jag har sett henne i Expressen TV och i Aktuellt igår - och hon är vass.

Läser man nu högerbloggares inlägg om Sahlins insatser - möts man av en helt annan bild. I motsats till mina politiska motståndare, kan jag erkänna att även Fredrik Reinfeldt var bra i Expressen TV (men inte i Aktuellt igår).

Jag har skrivit om det tidigare - om Die Verwandlung - när Reinfeldt förvandlades till Göran Persson. Denna arrogans visade sig tydligt igår. Ja, den syntes även i Expressen TV, men där anser jag den vara berättigad. Han är ju (än så länge) statsminister, så lite kaxighet får vi räkna med.

Högerns ekokammare (och till den räknar jag även Aftonbladet) försökte sänka Mona Sahlin. Samma dag som de Rödgröna skulle presentera sin regeringsplattform ser vi Expressens och Aftonbladets löpsedlar (och det är ingen slump, om någon, mot all förmodan, trodde det). Högerns ekokammare gör allt för att vinna valet åt regeringen Reinfeldt. De underskattar Mona Sahlin och de underskattar de Rödgröna.

I krig är det belagt med dödsfara att underskatta sina fiender.

Medierna ska ägna sig åt kritisk granskning av makten, men istället har media blivit något av en anslagstavla för den borgerliga regeringen. Ursäkta språket, men jag säger bara - FY FAN! Läs därför min debattartikel Journalister, kom ut ur oppositionsgarderoben.

Fler som skriver på samma tema: Peter Andersson, Begrundat och plitat. Helen Pettersson, Krassman, Ett hjärta rött.

[UNDER STRECKET]


Lästips: Thomas Hartmans & Kulturbloggens inlägg om högerns ekokammare, egenintressen med mera.

2 kommentarer:

Clapham sa...

Även SVT är numera högerpropaganda.
Att medierna är till 95% höger är enda orsaken till att alliansen har ett övertag. De kan alltid få sista ordet i tidningsdebatter eller helt enkelt slippa att bli emotsagda.

Bra råd:
Prenumerera aldrig på DN eller SvD!

Staffan sa...

Om det är nån tröst så tycker jag som är vänsterpartist och aldrig gillat Sahlin särskilt mycket att hon gör ett riktigt bra jobb den här valrörelsen. Och det säger jag inte för att göra någon glad. Felet ligger inte hos Mona, utan hos hennes valstab som inte lyckats komma upp med en riktigt bra strategi för att kontra den borgerliga hatkampanjen mot henne som som du säger ekar i alla tidningar, och dessutom på nätet och i buskagitationen. Och inte hjälper det att det går ut en massa gammsossar och hugger henne i ryggen mitt i brinnande valrörelse!