KD åker ut och FI kommer in

Ja, i de bästa av världar, skulle rubriken till detta inlägg kanske vara en av många rubriker i gammelmedia dagen efter valdagen. Dock förhåller det sig inte så. Just nu uppmanar borgerlig media väljarna att taktikrösta på C eller KD. Ingen anklagar Expressen & Co. för att ägna sig åt skrämselpropaganda, men när Marta Axner skrev inlägget En röst på Schyman är - tyvärr - en röst på Reinfeldt så utbröt det en debatt mellan Axner och en anhängare till FI, vilket Axner skriver om i inlägget Mer om det bästa feministiska alternativet (de rödgröna, alltså).

Jag har några stycken vänner och bekanta som tänker lägga sina röster på FI. En röst på FI är, i år, inte bara en bortkastad röst, utan även en röst på regeringen Reinfeldt. Om den backlash vi har sett för jämställdheten under den gångna mandatperioden har jag skrivit om många gånger tidigare (se nedan). Tänk vad ytterligare fyra år med en högerregeringen skulle innebära?

Idag skriver Kristina Persdotter, ordförande för Unga S-kvinnor Rebella, en mycket bra debattartikel i Expressen om just detta. Artikeln börjar så här:
Gudrun, jag älskar dig. Du är en av mina politiska idoler. Men jag är livrädd att Feministiskt initiativ ger makten åt den borgerliga alliansen.
Läs gärna Persdotters artikel i sin helhet.

Jag önskar, av hela mitt hjärta, att KD åker ut och FI kommer in, men det kommer inte att hända, åtminstone inte i år. Därför vill jag faktiskt uppmana anhängare till FI att taktikrösta i år. Rösta på något av partierna i det rödgröna samarbetet, men ge inte upp hoppet om FI.

Tidigare inlägg om jämställdhet (ett axplock): Backlash, Jobb, jämlikhet och jämställdhet, Kvinnotjusaren Fredrik Reinfeldt (Del IV), Kvinnotjusaren Fredrik Reinfeldt (Del III), Gör jämställdhet till en valfråga!, Ingår vårdnadsbidrag i Moderaternas arbetslinje?, 51 år kvar till jämställt uttag av föräldraförsäkringen, Kvinnotjusaren Fredrik Reinfeldt (del II), Anna Dahlberg: Alliansens akilleshäl, Kvinnotjusaren Fredrik Reinfeldt, Därför vinner de Rödgröna valet, Låt oss tala om vårdnadsbidraget, Göran Hägglund har utsett sig själv till hela svenska folkets talesman, "Jämställdhet handlar om halva folkets frihet och hela folkets anständighet", Moderaternas falska marknadsföring, Dagens citat, Det handlar om halva folkets frihet och hela folkets anständighet, Vart vi Socialdemokrater vill nå, vilka våra drömmar är, vilket Sverige vi vill bygga, Därför är vi kvinnor Vänster
Foto: Elisabeth Ohlson Wallin (bilden av Gudrun Schyman är också något beskuren)

2 kommentarer:

200 steg tll sa...

Här snacker vi alltså om en så kallad partitaktisk storpartiröstning (http://bit.ly/ddwWhV). Ja, idag det enda vettiga för den F!-anhängare som tycker att jämställdhetsfrågorna kommer i baksätet i en Alliansregering.

Bunny sa...

Alliansen dödar även rådjur...

http://katidis.wordpress.com/2010/09/15/alliansen-dodar-radjur/

Mvh