Säga vad man vill om Ilija Batljan...

... men många i Stockholm gillar honom. Igår skrev Peter Andersson ett inlägg om Batljan och idag skriver Eva Franchell i en ledare i Aftonbladet:

Nog blev han hånad för sitt kärleksförslag. När den socialdemokratiske landstingskandidaten Ilija Batljan föreslog förskola, kemtvätt och butler i tunnelbanan blev det ett himla liv. Men han ville bara att stressade stockholmare skulle få avlastning för att hinna skratta och älska. Nu visar det sig att hans belackare hade fel, kärlek lönar sig. I den senaste opinionsmätningen från United Minds stiger Ilija Batljans popularitet, många väljare som inte vill rösta på Socialdemokraterna i riksdagsvalet kommer ändå att lägga sin röst på Ilija Batljan i landstingsvalet. Ska man synas i Stockholm får man sticka ut. Minns Annika Billström som 2002 vann Stockholms stad med höjda skatter och strid om trängselavgifterna. Då slog det gnistor. Stockholmarna gillar en fighter.
Peter Andersson skriver även idag om Ilija Batljan:

Idag ställde han slöseriet i landstinget i fokus med en rapport om hur skattebetalarna inte får ut optimalt för de pengar de avsätter till skatt. Rapporten berättar om en svinn på driftbudgeten som kan uppgå till nära en och en halv miljard. En jättelik byråkrati, dyr och dålig mat som också kostar i form av sämre vård och undernäring, pengar till sjukhusen trots att de inte ger den vård de får ersättning för, felaktiga upphandlingar och en oförsvarlig samling konsulter inom SL är några av punkterna som Ilija Batljan och socialdemokraterna vill angripa. Slöseriet i form av en "jättelik byråkrati" bedömer Batljan kosta skattebetalarna 450 miljoner per år. Landstingets förvaltningar och staber har 1.500 anställda och har tillåtits växa medan vården fått allt knappare resurser. Den centrala byråkratin ska halveras till 2015, enligt (S) mål.


Foto: Magnus Selander/Socialdemokraterna

Inga kommentarer: