Borgerliga kalkoner #3

Johan Westerholm har skrivit om kalkon #3:
Arbetslösa socialbidragstagare kan få utföra beredskapsjobb i Stockholms stads tjänst, var löftet från Alliansen i valrörelsen 2006. Det var löftet inför skapandet av de kommunala Jobbtorgen som drog igång i januari 2008. Men betydelsen av jobb­garantin med riktigt jobb ­inom fem dagar som den borgerliga alliansen lovade i valrörelsen, har ändrats. Och speciellt lång tid tog det inte.... från valrörelse till löftesbrott gick det bara ett år.

Ett år efter valet började Alliansen i allmänhet och Moderaterna i synnerhet ändra innehållet i valllöftet från 2006. Man insåg att man lovat runt och kommit att hålla tunt, och känns mönstret igen?

Det borde det göra. För den största kalkonen av alla, att moderaterna låtit radera definitionen på utanförskapet från sin hemsida är sannolikt så stor att de politiska journalisterna inte ser skogen för alla träd. Och vad gör de politiska journalisterna då? De sätter sig med armarna i kors och ställer frågor om handväskor och popularitet i stället. I demokratins tjänst? Inte....

Att moderaterna gjort sig förtjänt av kalkonpris i jobbtorgsfrågan är uppenbart. Men frågan är om inte juryn ska dela ut ett hedersomnämnande till många av de som till vardags kallar sig politiska journalister.


Tidigare inlägg: Borgerliga kalkoner #1, Borgerlig kalkon #2 – FuckFacket4Ever

Inga kommentarer: