Asgamarnas huggsexa

Sossarna borde ställas i skamvrå, skriver Moderaten Kent Persson på sin blogg. Högerbloggarna gastar nu högt och ljudligt, apropå en läkares fråga i gårdagens partiledarutfrågning i SVT. Även om Aftonbladet fått allt om bakfoten - så samlades asgamarna snabbt.

Sara Gunnerud skriver på Rebellas blogg:
Läkaren var ”planterad”. SVT har lurats. (Uppdatering: Läkaren är inte medlem i S, utan har bara blivit ombedd att vara med på en av partiets presskonferenser. Se nedan.)

Det många verkar har missat är att en person från Villaägarna, Gustaf Holmius, ställde en fråga till Mona Sahlin i hennes utfrågning för en vecka sedan. Trots att Villaägarna är minst sagt politiska och bedriver aggressiva lobbyistkampanjer mot Socialdemokraterna. Men blev det inga stora rubriker och krokodiltårar av det.

Vi lever i en demokrati, och att vara med i ett politiskt parti är fullt tillåtet. Liksom att vara med i andra organisationer som driver politiska frågor utanför den formella politiken. Det enda som skulle kunna vara ett problem i det här fallet är om SVT bara tog med en fråga från ”motståndarlaget” för Reinfeldt, men inte för Sahlin. Men så var det alltså inte. Båda statsministerkandidaterna har fått en knivig fråga från en person som inte håller med dem politiskt.

Högern borde sluta gnälla. Och media borde sluta bete sig som om det skett något fuffens. Tuffa frågor ska man klara av som politiker. Liksom att stå till svars för sin politik.

Och att påstå att SVT blivit kuppat av Socialdemokraterna och att utfrågningen av Reinfeldt var obalanserad är bara struntprat.

När Socialdemokraternas partiledare utsattes för exakt samma sak, var asgamarna tysta. Ja, vissa är beredda att gå över lik...

Läs även 200 steg till, Martin Moberg, Jonas Sjöstedt och Peter Johansson

1 kommentar:

200 steg till sa...

Ja, det är olika vem som frågar.