Byt regering för jämställdhetens skull!

Välfärd före skattesänkningar

Vi väljer jobben. Och vi väljer välfärd före skattesänkningar. Men då krävs en ny regering. En regering som tar itu med otrygga anställningar. En regering som ger alla rätt till heltid. En regering som satsar på en arbetsmiljö som inte sliter ut människor på jobbet och som ser till att ingen som är sjuk kastas ut ur sjukförsäkringen. En regering som uppmuntrar fler kommuner att erbjuda barnomsorg på obekväm arbetstid. En regering som ser till att färre barn behöver växa upp i fattiga familjer.

Vi behöver en regering som sätter jobben och rättvisan före stora skattesänkningar. En regering som tar jämställdhet och rättvisa på allvar. Vi behöver en socialdemokratiskt ledd regering med Mona Sahlin som vårt lands första kvinnliga statsminister.

Ovanstående skriver 12 LO-kvinnor i Göteborgs-Posten.

Tidigare inlägg om jämställdhet (ett axplock): Backlash, Jobb, jämlikhet och jämställdhet, Kvinnotjusaren Fredrik Reinfeldt (Del IV), Kvinnotjusaren Fredrik Reinfeldt (Del III), Gör jämställdhet till en valfråga!, Ingår vårdnadsbidrag i Moderaternas arbetslinje?, 51 år kvar till jämställt uttag av föräldraförsäkringen, Kvinnotjusaren Fredrik Reinfeldt (del II), Anna Dahlberg: Alliansens akilleshäl, Kvinnotjusaren Fredrik Reinfeldt, Därför vinner de Rödgröna valet, Låt oss tala om vårdnadsbidraget, Göran Hägglund har utsett sig själv till hela svenska folkets talesman, "Jämställdhet handlar om halva folkets frihet och hela folkets anständighet", Moderaternas falska marknadsföring, Dagens citat, Det handlar om halva folkets frihet och hela folkets anständighet, Vart vi Socialdemokrater vill nå, vilka våra drömmar är, vilket Sverige vi vill bygga, Därför är vi kvinnor Vänster

På samma tema: Rödgrön kampanj för jämställdhet, Sära inte på benen

Inga kommentarer: