Backlash för jämställdheten när regeringen Reinfeldt har makten

Idag släpper Socialdemokraterna rapporten Vad hände med hela lönen och halva makten? som skrivits på uppdrag av Arbetarrörelsens Ekonomiska Råd. Ídag skriver också Claes Borgström om rapporten på SvD Brännpunkt:

För att sammanfatta kan vi konstatera att reformen inte bara strider mot den så kallade arbetslinje regeringen påstår sig driva som är att få fler människor i arbete, utan att den också på flera olika sätt har negativa effekter på jämställdheten. Man kan fråga sig vad som skulle hända om vi fördubblar bidraget till 6 000 kronor och gör det obligatoriskt för alla Sveriges kommuner, något som Kristdemokraterna nu går till val på. Då ungefär dubbelt så många människor skulle kunna ha möjlighet att söka bidraget och det skulle bli mycket mer attraktivt att göra det skulle de negativa effekterna sannolikt mångdubblas. Vi kan inte se någon reform som varit ett större slag mot den positiva jämställdhetsutveckling vi haft i Sverige de senaste femtio åren och tycker att detta är något som det svenska folket ska ta med sig när de går till valurnorna den 19 september.

Rapporten visar att regeringen Reinfeldts så kallade jämställdhetspolitik bara är ett spel för gallerierna, vilket jag har skrivit om många gånger tidigare (se nedan för ett axplock). Högeralliansen har beställt en liknande utredning från Statistiska Centralbyrån. Den är dock inte färdig förrän i oktober, några veckor efter att den sista valsedeln har räknats. Det visar också på att jämställdhet är borgarnas akilleshäl.

Byt regering för jämställdhetens skull!, Backlash, Kvinnotjusaren Fredrik Reinfeldt (Del IV) , Kvinnotjusaren Fredrik Reinfeldt (Del III) , Gör jämställdheten till en valfråga! , Ingår vårdnadsbidrag i Moderaternas arbetslinje? , Kvinnotjusaren Fredrik Reinfeldt (Del II) , Kvinnotjusaren Fredrik Reinfeldt , Låt oss tala om vårdnadsbidraget , Moderaternas falska marknadsföring

Om rödgrön jämställdhetspolitik här och här

Inga kommentarer: