Almedalsveckan

Almedalen. Snart är det dags igen för Almedalsveckan som beskrivs som en Kiviks marknad för politiker (och lobbyister). 1396 evenemang finns med i kalendariet. 333 programpunkter går av stapeln under onsdagen och är därmed den mest evenemangsladdade dagen under veckan.

HBT-sossen kommer att vara där. Jag och Åsa åker måndag morgon och stannar till fredag morgon. Utrustade med datorer, anteckningsblock, kameror och mobiltelefoner, räknar vi med att publicera åtminstone några inlägg på bloggen. Just nu sitter jag inne med information, som jag inte får yppa förrän i Almedalen. Jag håller på att spricka av stolthet, men biter ihop i några dagar till.

Minst 30 andra bloggare från NetRoots är på plats i Almedalen. Netroots kommer ha sin egen plats i det rödgröna centret, Hamnplan 5, som slår upp portarna under söndagen. Där finns arbetsplatser, roliga och intressanta människor, uppkoppling, kaffe och säkerligen en och annan toppolitiker. Gå därför med i facebookgruppen för NetRoots för att hålla koll på vad som sker under veckan.

Jag tror att det var två eller tre år sedan som HBT-sossen utsågs till en av Almedalens inflytelserikaste bloggar och då var jag inte ens på plats i Almedalen. Jag måste tillstå att det är svårt att rapportera på plats. Förra året försökte jag liveblogga, men det gick så där. Det händer nämligen så ofantligt mycket: intressanta seminarier, mingel, allsång, umgänge med partikamrater och ett och annat dopp i havet.

Almedalen är som en orkan och det är sällan man sitter i orkanens öga och har tid och ro att "bara blogga". Just nu är det lugnet före stormen...

Idag fyller min mamma år, så vi beger oss till Sala ikväll för att fira henne. Hon bor ett stenkast från Måns Ols. Vi ska grilla, bada och promenera på Gröna gången och imorgon kväll åker vi tillbaka till Stockholm. Jag sitter tyvärr på tåget när Tyskland spelar mot Argentina, men jag hoppas kunna streama matchen. Heja Tyskland!

Söndagen ägnar vi oss åt att diska, städa, tvätta och packa.

Jag fyller år när vi är i Almedalen, närmare bestämt 7 juli. Födelsedagen firar jag med genom att gå på de Rödgrönas fest.

Kristian Krassman
och Martin Moberg har också bloggat om Almedalen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Alexandra! Jag får också fira min födelsedag på Gotland, det är den 9 juli som jag fyller år. Det får bli ett gemensamt firande på plats :-)

mvh

// Martin

Johan Ulvenlöv sa...

Det ska vi fira!