Boken om NetRoots

Snart är den här - boken om det progressiva bloggnätverket NetRoots.

Medverkande skribenter: Peter Andersson, Nina Andersson Brynja, John Aravosis, Matilda Ardenfors, Klara Denckert, Alexandra Einerstam, Ulrika Falk, Björn Fridén, Aurora Gullberg, Gunilla Hjalmarson, Peter Högberg, Claudia Jiménez Guala, Peter Johansson, Claes Krantz, Karin Pettersson, Martin Rosvall, Rosemari Södergren, Johan Ulvenlöv, Anders Utbult, Johan Westerholm, Marika Lindgren Åsbrink.

Jag tänker inte ägna mig åt falsk blygsamhet, för jag är förbaskat stolt över att vara en del av NetRoots. När nätverket fyllde fyra år, gjorde jag till och med en liten hyllningsfilm (den må vara amatörmässig, men jag hoppas att den fångar lite av det som är NetRoots "själ").

Jag är en av de bloggare som var med i begynnelsen och då var vi ganska få. Nu har nätverket växt och i skrivandets är vi cirka 600 bloggare.

Varför en bok om NetRoots? Den största delen av människans historia finns inte nedtecknad. Som arkeolog och kulturhistoriker svarar jag därför att historien om NetRoots måste nedtecknas och bevaras för framtida generationer.

Inga kommentarer: