Pension är uppskjuten lön (Del III)

Efter snart fyra år med en borgerlig regering betalar en normal pensionär 700 kronor mer i skatt varje månad jämfört med en löntagare. Det är resultatet av den skatteklyfta som regeringen har skapat mellan pensionärer och löntagare. Att behandla människor som jobbat hårt ett helt liv på detta sätt är inte rimligt.
Ovanstående skriver Socialdemokraten Thomas Östros i en debattartikel i Expressen.

Regeringen Reinfeldt har ett konstigt förhållningssätt till pensioner. I Moderaternas värld är pension bidrag och därför beskattas landets pensionärer hårdare än löntagare. Pension är inte bidrag - det är uppskjuten lön! Varför diskriminerar Reinfeldt pensionärerna? Leder det till fler jobb?

De Rödgrönas besked är att pension och lön ska beskattas lika:
Vårt rödgröna budskap till landets pensionärer är tydligt; vårt mål är att pension inte ska beskattas hårdare än lön och att diskrimineringen i skattesystemet ska upphöra. Vi ger oss inte förrän klyftan tagits bort.

Tidigare inlägg: Pension är uppskjuten lön (Del II), Tidigare inlägg: Pension är uppskjuten lön, De viktigaste frågorna inför höstens val, SD:s valfläsk, Gästblogg: Johan Westerholm om Pensionerna, Slut på kattmat? Dags för valfläsk
Socialdemokraternas kampanjsida för pensioner

Inga kommentarer: