Kommer Göran Hägglund nämna HBT i sitt tal idag?

Jag läser Karin Långström Vinges excellenta debattartikel i Expressen och tänker på något som ordförande för RFSL, Ulrika Westerlund, sade under ett seminarium (ett seminarium som jag har skrivit om här). Det förhåller sig nämligen så att ingen partiledare hitintills har i sitt Almedalstal nämnt HBT. Inte ens Mona Sahlin nämnde förkortningen i sitt tal igår, men vid en jämförelse med övriga partiledare, är nog Sahlin den partiledare som har talat om hbt-personers fri- och rättigheter oftast.

Igår talade Sahlin om jämlikhet och i det ordet innefattas även vi hbt-personer. RFSL har även kommenterat Sahlins tal (vilket RFSL har gjort med alla tidigare tal).

På seminariet, som jag var på, lovade Miljöpartisten Anders Wallner att HBT kommer att förekomma i Peter Erikssons och Maria Wetterstrands tal i morgon, men ikväll är det en annan person som står på scenen i Almedalen, nämligen Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund. Han kan bli den första partiledare som nämner hbt i sitt tal ikväll. Kommer han att ta chansen?

Läs även DN.

Relaterat: "Hägglund, det räcker inte att tycka synd om hbt-personerna", Kongress i hänryckningens tid, Efter äktenskapet

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Alexandra!

Jag lyssnade på plats och Hägglund nämnde inte hbt i sitt tal. Däremot ältade han på med ofrihetschock i tid och otid. Det var ingen höjdare men besviken blev jag inte det var väntat skryt och floskler...

Mvh // Martin

Karin sa...

Tack!