Sex, lögner & videoband

Det var inget sex i Maud Olofssons (ordförande för Centerpartiet) tal, inte heller några videoband (utan en bok - Olofssons egen bok). Desto mer lögner fick vi, som befann oss i Almedalen, höra. Mona Sahlin, Socialdemokraterna, de Rödgröna (som kallades för "Vänsterkartellen" efter Schlingmanns ordbok), Maria Wetterstrand och Lars Ohly nämndes många gånger i Olofssons tal. Vi anklagades för än det ena, än det andra.

Vi ska stänga vårdcentraler. Vi är inte feminister. Vi är emot subventioner för hushållsnära tjänster, vilket Olofsson sade handlade om att vi nedvärderar detta yrke. Vi värnar inte landsbygden. Vi är emot miljö och klimat. Vi är emot entreprenörer. Vi är emot företagande... ja, listan kan göras lång. LAS-hataren Olofsson nämnde naturligtvis att ungdomsarbetslösheten berodde på LAS. Underbart, skulle kanske Kalle Moreus sjunga ironiskt. En låt jag vill tillägna Centerpartiet en dag som denna, är Lisa Ekdahls låt Du sålde mitt hjärta.

För egentligen handlar denna dag om att Centerpartiet har sålt sin själ och sitt hjärta till förmån för regeringsmakten. Medlemmar känner sig inte hemma i partiet längre. Ja, några enstaka - vi kan kalla dem Mauderater eller Stureplanscentern. Jag förstår varför Solveig Ternström lämnade Centerpartiet.

Hejdå Mauderaterna, det var "trevligt" att träffas.

Inga kommentarer: