Svenska folket vill ha välfärd och inte skattesänkningar

En mätning som Novus Opinion gjort för TCO:s räkning ger den Moderatstyrda regeringen underkänt. Mina tankar går till Fredrik Reinfeldt som idag ska hålla sitt årliga sommartal i Vaxholm. Nu är de flesta, som är i Vaxholm, journalister och Reinfeldts anhängare så han kommer nog att få applåder när han snackar skit om Socialdemokraterna. För jag garanterar, kära läsare, att Reinfeldt kommer att angripa Socialdemokraterna. Även om det gått tre år, kommer Moderaten Reinfeldt att skylla på Sossarna. Han har inte kommit ut ur oppositionsgarderoben och det är djupt tragiskt.

Reinfeldt kommer också att tala om "välfärdens kärna" samtidigt som han talar om skattesänkningar. Den politik som den Moderatstyrda regeringen har fört och kommer att föra har inget mandat hos det svenska folket. Det struntar Moderaterna i . De vet att de endast har fyra år på sig för att krossa den svenska modellen och hitintills har det gått suveränt bra att slå sönder denna modell. Moderaterna säljer ut hela skiten och Moderaterna sänker skattterna, inte för att svenska folket vill det, utan för att det ligger i deras ideologiska natur. Fredrik Reinfeldt och hans Moderater påminner om historien om skorpionen och grodan.
-
DN

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tror att de som har
arbete bryr sig mer och
mer om sig själva och de
sina.

Den gruppen är mycket större
än de som saknar arbete
och/eller befinner sig i
andra typer av svårigheter.

Istället för solidaritet,
ett ord som är helt ute i
sin gamla betydelse, så
ökar välgörenhet där "jag"
som individ först plockar
hem mina pengar och sen
själv delar ut dom om jag
så känner för det genom
att stödja olika grupper.

Mot denna bakgrund ligger den
röd-gröna alliansen illa till
2010 med sin nuvarande retorik.

Att svara på en fråga är en sak.
Att göra som man svarar en annan.

Hannah sa...

Visst har FVHC rätt, det gäller ju att lyfta blicken utanför den egna plånboken för en majoritet av befolkningen. Och att inse att det kan vara jag nästa gång som står utan arbete.

Vi har lite jobb att göra. Men arbete har aldrig skärmt mig. Avlönat eller oavlönat.

Jonas sa...

FVHC har nog delvis rätt. Visserligen verkar folk även i praktiken vara kluvna till skattesänkningar, men skattehöjningar är de flesta i praktiken starkt kritiska till.

Men undersökningen målar ju också upp en något förenklad bild, där man väljer mellan skatt som går till vård eller skattesänkning. Det finns statlig verksamhet som går att skära ned inom. Även om mer skattepengar möjliggör mer pengar till vård är det inte så enkelt som att vårdpengar står mot skattesänkningarna.