Att krossa den svenska modellen (utan att någon märker det)

Det märks att Per Gudmundson är tillbaka från semestern. Först angriper han SATC-sossar och idag ler han stort åt att facket förlorar medlemmar.
-
Den Moderatstyrda regeringen "vill slå vakt om den svenska modellen”, men medelst sänkt a-kassa och fördyrat fackligt medlemsskap, slår de sönder den svenska modellen. Maktbalansen rubbas på arbetsmarknaden och borgarna skrattar högt när de ser att medlemmarna flyr facket. Det kitt som solidariskt håller samman samhället, håller på att krossas och borgarna, med Gudmundson i spetsen, skrattar högt.
-
Skrattar bäst som skrattar sist, som det bekant heter. Fackföreningsrörelsen (i det här fallet LO) kommer inte passivt att se på när borgarna slår sönder den svenska modellen. Inför valrörelsen 2010 kommer de att ta lärdom av Norge och Trondheimsmodellen - inte för att Socialdemokraterna ska komma till makten, utan för att facket kräver en ny politik som gynnar medlemmarna.
-

2 kommentarer:

Markus Blomberg sa...

Peppande slutanalys!

Tobias sa...

Hmmm, jag laste artikeln och jag tyckte mig forsta av den att facken maste overtyga om sitt existensberattigande.

Nu kostar det ju mer att vara med i facket an att vara med i A-kassan. Sjalv tycker jag att facken ar bra stod i arbetslivet, men det betyder inte att jag accepterar allt som dom gor.

Att detta skulle vara permanent ar inte helt sakert. Den ekonomiska krisen kan helt enkelt vara en bidragande orsak.

Faktum ar att TCO ar fackforbundet med mest hogermanniskor som medlemmar, sa att det skulle en vara sant att borgarna skrattar hogt ar inte troligt.

Gudmundssons poang ar att facken behover gora nagot verkar dom ju folja upp da.

Sossarna fattar ju inte kritik och vem den ar riktad till. Nar han riktar den till partiet, sa tror dom att han kritiserar kvinnorna i partiet. Kritiserar han fackens agerande, sa tror dom att han inte tycker att facken ska existera.

Inte undra pa att sa manga rostar hoger idag. Mona Sahlin med parti har totalt tappat logiken.

Jag forsatter att rosta hoger, att sossarna inte har nagot att komma med an smutskastning visar hur lite respekt dom fortjanar, inte minst for att dom samarbetar med svenska kommunistpartiet som man lange lovat att aldrig gora...