Bojkotta Frälsningarmén!

Fahlstedts betraktelser:
Frälsningsarmén! Deras uråldrigt rabiata inställning till hbt-personer måste börja få konsekvenser. I Norge har staten gått från ord till handling och dragit in statsbidragen till frälsis ungdomsorganisation. Tidningen Dagen rapporterar:
Bakgrunden är att homosexuella och personer som bor tillsammans utan att vara gifta inte tillåts bli frälsningssoldater. När man inte får lov att bli soldat, kan man inte heller få några ledaruppdrag i organisationen. För att få statsbidrag måste barn- och ungdomsorganisationer ge alla medlemmar samma möjligheter, motiverar det utskott som står bakom beslutet sitt ställningstagande.
Heja Norge! I väntan på liknande beslut här hemma kan vi med fördel skänka våra pengar till andra och mer inkluderande välgörenhetsorganisationer!
-
På Frälsningsarméns hemsida står det: Varje människas lika och oföränderliga värde är givet av Gud, men lite längre ner på sidan står det dock: Frälsningsarmén anser att homosexuella handlingar strider mot Guds avsikt med människan, liksom partnerskap eller äktenskap mellan homosexuella. Jag håller med Fahlstedt till fullo - skänk pengar till andra mer inkluderande välgörenhetsorganisationer (som inser vad det innebär när man skriver och säger varje människa lika och oföränderliga värde). Bojkott Frälsningarmén!

12 kommentarer:

Anonym sa...

Va?! Har inte alla organisationer böjt nacken under den allsmäktiga politiska korrektheten? Då finns det ju fortfarande hopp för landet som ibland anses vara så litet att det bara får plats en åsikt i varje fråga.

Krassman sa...

Tack för inbjudan tjejen......

Anonym sa...

Bojkotta av ett annat skäl:

Välgörenhet är skit. I USA är det dock fint och stort. Men kanske därför står 40 miljoner amerikaner utanför sjukförsäkringen. Staten tar inte fullt ansvar när det finns blåhåriga tanter som ställer upp gratis?

Anonym sa...

Att få statsbidrag är ingen automatisk rättighet för nån organisation, och definitivt inte villkorslöst.

Men som jag brukar säga, det räcker med kyrkoskatten, dra in alla andra statliga bidrag för religiösa organisationer, låt dem försöka klara sig på medlemmarnas tionde, som det står i bibeln, 3 Mosebok 27:30.

Som ateist vill jag inte vara med befrämja vidskepelse.

Rolf Nilsson sa...

Insamlingsrekord för välgörenhet trots finanskrisen går det utläsa i en av våra största tidningar, rekordet på 5,3 miljarder från 2005 beräknas bli tangerat i år. Det borde utifrån alla pengar som försvinner finnas ett stort allmänt intresse av att tala lite mer om de ”heliga korna” välgörenhets/frivilligorganisationerna vi har i Sverige. Men av någon underlig anledning kan dessa organisationer agera helt fritt och ytterst sällan ifrågasätts av sina gåvogivare, våra politiker, media eller det övriga samhället.

Trots detta skänker vi godtroget ofantliga summor pengar och saker till deras second hand affärer. Någonstans tror jag detta görs av våra medborgare för att utsatta människor ska få möjlighet att leva ett någorlunda “normalt” liv. Så utifrån den tanken kan man fråga sig varför våra fattiga och människor i hemlöshet trots antalet miljarder kronor som spenderas för detta ändamål ständigt ökar i antal. Samtidigt som detta sker växer och växer paradoxalt nog också dessa organisationer i både antal och i anställda hjälpare. Vilket idag betyder cirka 900 verksamheter och ungefär 30 000 avlönade.

Kan det verkligen vara meningen att vissa människor ska ha/få betalt för att kunna känna sig goda över den bistra sanningen att utsatta människor görs livstidsberoende av fattigvård för att överleva i ett av världens rikaste länder?

Är det verkligen omtanke som leder till att de som har ska ge till dem som inte har? Eller rör det sig om ett sätt att för stunden trösta? En tröst för båda parter. För i det långa och till synes oändligt utdragna loppet känns denna hållning mer som ett sätt att dölja den verklighet många av våra medborgare lever i, men vi andra inte vill se. Dölja den för oss själva och varandra, samtidigt som vi biter oss allt hårdare om våra egna privilegier.

Kanske skäms vi någonstans djupt inom oss i vår krampaktiga värld av en föreställning som handlar om att vissa av oss ska ha makt och möjlighet att välja huruvida en människa ska få leva eller inte. Vanliga människor ska till och med få känna sig snälla för att de nådigt delar med sig av det som de själva är en del av. Det som de visserligen tack vare sin duglighet och sin förmåga eller genom sina kontakter eller sin härkomst fått på sin lott att förvalta men som i grunden inte tillhör dem mer än någon annan.

Ägandet har fått ett överdrivet och omåttligt stort utrymme i våra tankar om vad det är och betyder att vara medmänniska.


God Jul o Gott Nytt År!

Roffe Nilsson
Ordf. Föreningen Stockholms hemlösa

FFA sa...

Nu gäller det att rätta in sig sig i ledet. Det är klart att man inte ska ha andra åsikter om hur livet bör levas om det inte överensstämmer med RFSL och alla HBT:are. Åsiktfrihet med HBT-förbehåll m.a.o. Åsiktslikriktningen är total!

Veo sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Veo sa...

Jag är kallad till soldat, men måste först göra slut med min fästmö, för att uppnå soldatskapet, eftersom min fästmö inte vill gifta sig ännu. Jag lyssnar på Kårledaren och lyder, men gråter i min älskades famn och får vinet, brödet och trösten av henne och Jesus. Hon förstår att jag är kallad och måste lämna henne, eftersom hon själv är kallad att studera och arbeta innan hon gifter sig. Vem har sagt att livet är lätt och att vi inte måste göra offer för det vi vill? Vi böjer oss för överheten och faktum. Denna strid kan jag inte ta nu. Jag offrar mig gärna för Frälsningsarmén och kärleken. Kärleken för mig är Arbete, men det gamla Arbetar partiet, precis som det nya, snackar bara jobb, vilket är nått helt annat än arbete för mig. Jag vill få tro, hoppas och leva och få rösta på ett Livsparti i en folklig demokrati, med grundlags skyddade friheter! Men vart finns det idag? I politiken? Knappast. Absolut mer ute på kårerna i landet. "Se inte stickan i er grannes öga, utan ta ut bjälken ur ert eget." Ta er samman och svär inte i kyrkan. Amen!

Anonym sa...

Jag håller med föregående talare. Tack och lov att det finns hopp om yttrandefriheten i landet och att en sån välkänd organisation som Frälsningsarmén står för den i det här fallet. Länge leve Frälsningsarmén och stå på er.

Skönt att nån vågar säga emot den vidriga politiska korrektheten som råder i Sverige. Nu kanske nån tycker jag är feg som är anonym men vill inte bli förföljd av folk som föraktar yttrandefriheten och det fria tänkandet.

Frälsningsarmén har rätt att ta ställning i denna frågan och att du som skriver denna bloggen inte kan acceptera andras åsikt än din egen är direkt skrämmande. Man blir mörkrädd måste jag säga.

Visst kämpa du för din sak men då får du faktiskt tåla att nån tycker tvärtom utan att skälla och skrika om "bojkott". Pinsamt är vad det är och du kallar dig för demokrat. Du är för demokrati och att alla får tycka som dom vill så länge dom tycker som dig eller? Annars ska man "bojkottas". Tänk efter innan du skämmer ut dig.

Peter sa...

Seriöst, vore det inte bättre om folk tänkte efter en liten aning innan de tar stora ord som yttrandefrihet i munnen?

Yttrandefrihet gäller stat vs medborgare och ser till att man får ha sin åsikt ifred. Det är inte detsamma som att staten är förpliktigad att skänka pengar åt varje medborgare med en åsikt. Det är dessutom rätt intressant hur "politiskt korrekt" tas upp just när det talas om HBT. Är dessa "yttrandefrihet som jag inte vet vad det betyder"-människor på att skattepengar går till nazistföreningar? Dessutom, jag som HBT-person vill verkligen inte stödja föreningar som inte gillar mig. HBT-personer betalar också skatt, så det förefaller mig rätt naturligt att det inte ska gå till de som inte godkänner alla människors lika värde.

Så jeez, sluta använda stora ord om ni inte vet vad de betyder. Yttrandefrihet är inte detsamma som statsbidrag och det är inte heller odemokratiskt att idka bojkott - annars skulle alla som vägrar köpa t ex ICAs produkter för de inte gillar dem vara just odemokratiska. Dvs, fullständigt absurt.

Ordbok blir nog årets julklapp.

Rolf Nilsson sa...

Anonym: Du skriver att "Yttrandefrihet gäller stat vs medborgare och ser till att man får ha sin åsikt ifred". Det kanske är så i den "livsbubbla" du själv lever i, men för människor som av en eller annan anledning tvingas bo som hemlös i något "stegboende" eller annat "där har du för att du är sån boende" är åsiktsfriheten villkorad utifrån om du vill bo kvar eller åka ut på gatan igen. Detta om något är väl både "maktmissbruk" och brott mot åsiktsfriheten?

Frälsissoldat sa...

Hej!
Jag som soldat i Frälsningsarmén vill bara göra en liten rättning i din text som du skrivit. Man kan absolut bli ledare utan att vara soldat. På den kåren jag tillhör finns det flera ledare i våra barn- och ungdomsgrupper som INTE är soldater. Och tanken på att dom inte skulle få vara ledare p.g.a. att dom inte är soldater har jag varken hört talas eller varit med om. För mig kändes det påståendet totalt främmande.
Och jag vill understryka att ALLA är välkomna att söka/få hjälp, gå på våra gudstjänster, vara med i vår gemenskap m.m. oavsett kön, religion, läggning, socialställning osv. Och skulle någon soldat eller annan medlem i Frälsis säga något annat så går den personen faktiskt emot vad Frälsningsarmén anser. För alla är välkomna! :)