När kommer propositionen om äktenskap för samkönade par?

Nu har mitt tålamod tagit slut. Regeringen lovade att en proposition om äktenskap för samkönade par skulle "komma till hösten". Enligt mig är det nu höst (och enligt SMHI brukar hösten infalla runt 29 september) och proppen lyser med sin frånvaro.
-
Fredrik Reinfeldt säger att han är en lyssnande ledare. Om han nu är en sådan god lyssnare som han säger sig vara, skulle han höra att detta är något som majoriteten av svenska folket är positiva till. Alla riksdagspartier, utom ett, säger ja till äktenskap för samkönade par.
-
Hur länge ska alliansen låta sig styras av moralkonservativa kristdemokrater? frågar sig en ledare i Aftonbladet. Jag ställer samma fråga.
-
Den så kallade alliansen kunde ha kommit undan i april i år, om fyra riksdagsledamöter från högern hade röstat ja (läs tidigare inlägg här). Att borgarna röstade emot förslaget, förklarade de med att de "inväntar propositionen i höst".
-
Nu är det höst. Jag väntar fortfarande...
-

1 kommentar:

rolle sa...

"skulle han höra att detta är något som majoriteten av svenska folket är positiva till"...Tror jag inte ett dugg på! Bara för att press/media/svt osv. och nästan alla våra partier tyvärr (utom ett enda modigt parti!)är för denna onaturliga samlevnadsform och dessutom har mage att få det till å kallas "äktenskap" så betyder det INTE automatiskt att majoriten av Sveriges befolkning är enbart positiva! Det kan jag slå vad om!