Att tjäna pengar och politiska poäng på klimat & miljö

Klimat & miljö är på tapeten, vilket är både bra och dåligt. Bra för att människor (och även vissa företag) blir mer miljömedvetna, men dåligt när företag och politiker använder sig av denna "trend" för att tjäna pengar och politiska poäng. Jag har tidigare beklagat mig över att Al Gore reser kors och tvärs i ett flygplan för att marknadsföra sin film (och bok) En obekväm sanning och att moderaterna har börjat kalla sig "det nya miljöpartiet". Nu har jag sett reklam för ett miljöseminarium som kallas Thinking Green Seminar. Så här står det på deras hemsida:
-
Thinking Green Seminar vill lyfta miljödebatten till ett högre plan. I år ger vi en svensk publik möjlighet att möta Al Gore, USA:s 45:e vice president och författare till den bästsäljande boken ”En obekväm sanning” som även har blivit en Oscarsbelönad film. Al Gore tilldelades 2007 Nobels fredspris för sin kunskapsspridning kring klimatförändringar och hur dessa kan bekämpas.
Seminariet är ett tillfälle för Sveriges företag, kommuner och allmänhet att samlas kring en viktig fråga, vår miljö. Det är även ett tillfälle för svenska företag att bjuda in kunder, klienter, samarbetspartners och kollegor till en spännande kväll tillsammans med en av världens främsta talare inom miljöfrågor
.

Visst låter det intressant? Kruxet är bara biljettpriset - 2995 kronor (moms tillkommer). För det får man lyssna på Al Gore och miljöminister Andreas Carlgren (klockan 19:10-21:40). Mingel (25 minuters mingel anges) och möte (40 minuter) med Al Gore är endast till för något som kallas för "Green Friends VIP".

Företaget som anordnar detta seminarium heter The Colour Company AB och när jag googlar på företagsnamnet, hittar jag ingen information.

Kontakta oss för större företagspaket och VIP-mottagning, står det också på hemsidan. Det kanske bara är att kontakta dem om man vill ha VIP-mottagning. Ingår den röda mattan då?

Istället för att punga ut med 3000 spänn, så låt mig istället rekommendera föreläsningar, seminarier och kurser som ges av ABF. Till exempel kurserna Klimatet är ditt eller Miljön är din. Kurserna kostar 175 kronor vardera och då ingår det också en bok.

Inga kommentarer: