Nya orättvisor - Del II

Inför lågkonjunkturen står hundratusentals svenskar utanför a-kassan. På teve ser jag finansminister Anders Borg basunera ut "nu sänker vi a-kassan". Ja, men... ni höjde den med 300 spänn och nu sänker ni den med 50 kronor. 50 kronor?! Vad hjälper det när 17 fackförbund har fått sin avgift fördubblad?
-
I helgen har moderaterna varit ute i Högdalen och delat ut ett litet häfte som heter Halvtid. På ena sidan står det ett vallöfte från 2006, till exempel "Förbättra sjukvården", på den andra sidan står det resultat 2008 till exempel "33 fler mottagningar". Vårdval Stockholm är ett fiasko. De nya mottagningarna finns i Täby, på Östermalm et cetera. Vårdcentraler som Högdalen och Rågsved förlorar 9-12 miljoner! Närakuter har fått lägga ner. Moderaterna har misslyckats med att korta köerna till sjukhus, de har öppnat upp för privatisering av akutsjukhus och nu öppnas även ett privat barnsjukhus.
-
I häftet står det att länet har fått 300 fler poliser. Vad de glömde att berätta är att polisen, två år i rad, har fått neddragningar och att antalet civilanställda minskar.
-
Det är inte bara Jan Björklund som ljuger om statistik, hela regeringen ljuger, vilket även visar sig tydligt om man ser på vuxenutbildningen. Det visar debattartikeln En andra chans har blivit en bristvara i Stockholm City idag (s. 10). Läs den!
------------
DN, SvD, Aftonbladet, Monica Green, Arvid Falk, Ett hjärta rött, Kristian Krassman
Nya orättvisor
Halvtid och Sverige ligger under

Inga kommentarer: