Inga nya EU-regler för bloggare

Bryssel 2008-09-03
PRESSMEDDELANDE
-
På initiativ av den svenska socialdemokratiska Europaparlamentarikern Inger Segelström så kommer Europaparlamentets socialistgrupp att ställa sig bakom att inte reglera bloggare och bloggande.

- Jag tycker att det är viktigt att människor fortsätter att blogga, det berikar samhällsdebatten, kommenterar Inger Segelström. Några nya regler behövs inte. Det finns redan idag existerande lagstiftning om att man inte får kränka andra eller begå brott på Internet, säger Inger Segelström.

Debatten gick het, inte minst i Sverige, efter att betänkandet om mediekoncentration och mediepluralism inom EU antagits i Europaparlamentets Kulturutskott i slutet av Juni. I det nya förslaget som under Europaparlamentets session i slutet av september kommer att röstas finns fortfarande en rad olyckliga skrivningar kring bloggandet kvar. Socialistgruppen har nu enats om att inte ställa sig bakom dessa.

- Det är bra att vi har en bred enighet inom Socialistgruppen så här innan omröstning, säger Inger Segelström.Vi får hoppas att Christoffer Fjellner nu lyckas få sin grupp att göra detsamma, så att vi får en majoritet i hela parlamentet.

Kontakt: Inger Segelström, Europaparlamentariker 0703-12 40 03
Andreas Sjölander, politiskt sakkunnig +32-478-20 68 80
-----------------------
Apropå bland annat Henrik Alexanderssons inlägg och Expressen.

1 kommentar:

Anonym sa...

I morse fick jag på debattsiden Newmills in en artikiel som yrkade på upprivande av FRA lagen.

Nu hr Newmills änrsats.

Kommentarmöjligheten och mina två artiklar har borttagits.

Är du rädd för att staten övervakar dig? frågar Newmills; och överlåter frågan till censurerade artikelförfattare.

Är jag rädd för Staten?

Ja, visst är jag det! Den är ju livrädd förmig.


Olof Palme! Carl Algernon! Cats Falck! Lena Gräns! Ingvar Heimer! Makarna Winbergh! Gunnarsson.! Hilding Eek! Milan Valverius... Odd Engström... Curt Nicolin... PETER INGESTAD???

Bofors. Iran. Stasi.

RIV UPP FRA-LAGEN!