Internets första socialdemokratiska blogg?!

Vid första anblicken ser Sossebloggen, som lanseras idag, ut att vara en central blogg från socialdemokraterna.se, men skenet kan, som bekant, bedra.
-
Jag läser med stort intresse det pressmeddelande som de fyra initiativtagarna (Joel Ensjö, Sanna Fransson, Anton Bergsmark och Emilia Bjuggren) lagt ut på bloggen. Mina ögon stannar vid det första ordet "pressmedelande". Jag bortser från felstavningen och läser vidare:
-
Det finns många röster på internet idag som säger sig vara socialdemokratiska. Vissa av dem får väldigt stort genomslag trots att många som är aktiva inom det socialdemokratiska partiet aldrig har hört talas om dem.
-
Ursäkta min okunskap, men namnen på initiativtagarna är nya för mig (och jag har ett ganska stort kontaktnät inom sossarna).
-
Ja, idag saknas helt en socialdemokratisk debatt på nätet, allt utgår från borgerliga problemformuleringar. Det är dags att riktiga socialdemokratiska värden som klasshat och manshat får mer utrymme på internet. Vår blogg är inte en vanlig blogg utan en metod att faktiskt ändra samhällsdebatten och belysa samhällsproblem utifrån ett klassperspektiv, säger Anton Bergsmark.
-
Jag vet inte om de fyra initiativtagarna har bloggat tidigare, eller har haft tillgång till internet, men jag kan bedyra dessa fyra att det finns en massa s-bloggare här på nätet. Vidare finns det nätverk för s-bloggare. Ergo, Sossebloggen är således inte internets första socialdemokratiska blogg.
-
Hur kan det till syvende och sist undgå dessa fyra sossar att det pågår en socialdemokratisk debatt på nätet?
-
Dock vill jag önska de fyra lycka till i bloggosfären och hoppas att de får igång den socialdemokratiska debatten, som de säger sig sakna.

5 kommentarer:

Catti Ullström sa...

usch, jag blir sur på den här typen av resonemang. måste man vara "någon" inom (s) för att ha rätt att föra en socialdemokratisk debatt? är vi socialdemokratiska elitistpartiet? suck.

Krassman sa...

För vissa verkar den interna processen vara viktigare och större än den faktiska orättvisan som drabbar vårt land under den borgerliga regeringen. Om man tittar på alla de bloggar som finns i S-nätverket så är det säkert över 300, men jag hittar inte deras blogg där.

Anonym sa...

Haha, ditt kontaktnät i s sträcker sig nog inte så långt (eller så är det väldigt smalt) om du som ombudsman för S-kvinnor i Stockholm inte känner till de tre av bloggarna som sitter i SSU-distriktet i Stockholms styrelse. Inte heller den sista som är redaktör för dess medlemstidning.

Jag tror inte att anledningen till formuleringen som många hoppar på om att s-bloggare inte är kända i partiet är att lyfta fram att de själva är det. Snarare att vissa (bloggare eller andra) ganska lätt tar sig rätten att tala i "socialdemokratins" namn när det finns tusentals andra röster.

Men det där pressmeddelandet tycker jag också är kass. Det andas ungefär lika mycket pubertal missriktad ilska som frasig skitnödig plakatradikalism.

Inläggen som kommit efter är däremot avsevärt bättre formulerade. Hoppas det fortsätter så istället.

Alexandra Einerstam sa...

Jag har aldrig varit medlem i SSU, därav min okunskap om den sidoorganisationen

Anonym sa...

Då kanske du inte ska hävda att "jag har ett ganska stort kontaktnät inom sossarna".