Varför väljer Mona Sahlin bara män?

Nu har även ryktet om att Mona Sahlin vill sparka Marita Ulvskog från posten som partisekreterare nått Eric Erfors öron (Opinonsbloggen). Erfors tips till ny partisekreterare är Niklas Nordström.
-
Jag skrev i ett tidigare inlägg: Javisst skall Mona Sahlin ha möjlighet att välja sitt eget entourage och inget ont om dessa män. De är kompetenta och duktiga politiker, men står de för nytänkande? Har de karisma? [..] Att Östros sitter i tv-soffan istället för Nuder är som att byta hushållsost mot stureost (stureosten är bara lite längre lagrad). Säga vad man vill om Anders Borg, men rent karismatiskt står sig Östros ganska slätt gentemot Borg.
-
Jag gillar Marita Ulvskog. Det är en duktig, karismatisk politiker som matchar Mona Sahlin bra. Ulvskog syns även i mediabruset.
-
En annan stark kvinna är Britt Bohlin Olsson. Hon blev petat från posten som gruppledare i våras och då skrev jag: Finns det några kvinnor kvar i kretsen kring Mona Sahlin? Är Sahlin rädd för starka kvinnor? Det är väl bara en tidsfråga innan Marita Ulvskog också ryker.
-
Är det dags nu Mona Sahlin? Är det dags för Marita Ulvskogs straffkommendering* i Bryssel? Om ryktet stämmer, kommer Marita Ulvskog att ersättas av en man?
-
* I bevakningsbranschen finns det något som bland oss anställda heter "straffkommendering". Det innebär att om företaget vill bli av med oss för att vi är obekväma, hamnar vi på ett ställe som gör att de flesta av oss slutar frivilligt. Inom politiken heter denna "straffkommendering" landshövding, generaldirektör eller ambassadör. Det är egentligen inte en straffkommendering per se, men den signalerar ändock att den här personen har blivit obekväm.
-
-
Under strecket:
Marita Ulvskog startade nätverket Feministas. Jag var nyss inne på hemsidan och där händer inte mycket och något nyhetsbrev från Feministas har jag inte fått på länge. Om Ulvskog stationeras i Bryssel, läggs nätverket då ner?

Inga kommentarer: