En rödgrön jobbpolitik

Regeringen har lämnat ett tydligt besked: Det innebär fortsatta skattesänkningar på lånade pengar – mest till dem som har det bäst. Men ökade klyftor leder inte till fler jobb. Det har vi sett nu. År 2006 vann regeringen valet genom att lova fler jobb och minskat utanförskap. Resultatet av en mandatperiod med borgerlig regering har blivit det motsatta. I dag är 450 000 människor arbetslösa, över 9 procent av arbetskraften. Utanförskapet – som regeringen numera talar tyst om – har ökat med 70 000.

Ovanstående skriver de RödgrönaDN Debatt idag. Mot regeringens enda kort – ökade klyftor – ställer de Rödgröna en jobbpolitik som vilar på sex huvudpunkter:

1). Investera i klimatomställning.
2). Investera i bostäder.
3). Investera i välfärden.
4). Investera i Sveriges konkurrenskraft.
5). Investera i utbildning.
6). Investera i en rivstart för Sveriges unga.

Svenska folket prioriterar välfärd framför skattesänkningar. Skattesänkningar genererar inte i fler jobb. Vi har en ungdomsarbetslöshet som är bland de högsta i Europa. Regeringen Reinfeldt har misslyckats med sin jobbpolitik.

Vad Sverige behöver nu är en ny färdriktning. Ett rödgrönt samarbete för framtiden – Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet – är överens om att vi behöver en regering som investerar i fler jobb, arbetar för minskade klyftor och tar klimatfrågan på allvar.

Andra som bloggar på samma tema är Lena Sommestad, Johan Westerholm, Röda Malmö, Peter Andersson och Rasmus Lenefors

Inga kommentarer: