"Hägglund, det räcker inte att tycka synd om hbt-personerna"

I en debattartikel igår i Aftonbladet skriver HBT-socialdemokraterna Anders Selin (Förbundsordförande för HBTS Sverige) och Lukas Romson (som sitter i samma styrelse som jag - HBTS Stockholm) att regeringen Reinfeldt sviker transpersoner. Artikelförfattarna inleder artikeln med följande:
För en vecka sedan startade Folkpartisten Amanda Brihed en debatt om transsexuellas rättigheter att få bilda familj och i går kunde vi läsa socialminister Göran Hägglunds reaktion. Han undvek att svara på frågan om att kunna få bilda familj. Däremot lät han meddela att det är synd om transsexuella och att det är viktigt att arbeta för att deras hälsa ska bli bättre. Men det är inte det den här debatten handlar om, den handlar inte om hälsa. Den handlar om rättigheter – om mänskliga rättigheter. Till Amanda Brihed vill vi rikta följande: Så länge ditt parti samarbetar med Kristdemokraterna är ni lika mycket ansvariga som de är för att inget händer på detta område.
Nu har vi haft en borgerlig regering i snart fyra år som gjort nada, nothing, niente, nichts för hbt-personers fri- och rättigheter. De fyra borgerliga partierna må ha köpt ”alla människors lika värde”, men det är si så där med ”alla människors lika rätt”. Hur många hbt-personer vill ha en regering som under dessa fyra år visat ett sådant uppenbart ointresse för våra frågor (och kommer att fortsätta göra det om den får förnyat förtroende)?

Valet är ditt 19 september 2010 - en högerregering, där Kristdemokraterna agerar bromskloss, eller en rödgrön regering som står upp för alla människors lika värde och rätt.

Amanda Briheds och Görans Hägglunds inlägg i debatten.
Tidigare inlägg: Påverkan och kollektiv skuld, Tvångssterilisering - en verksamhet som fortfarande pågår i Sverige, Efter äktenskapet,Regeringens kollektiva ansvar
Trollhare och Lisa Olsson har också bloggat om artikeln.

Inga kommentarer: