Blod & olja

Fredrik Reinfeldt har en utrikesminister vid namn Carl Bildt. Carl Bildt anklagas nu för krigsbrott (Polistidningen). Bildt har varit styrelseledamot för Lundin Oil, under en period då företaget kan ha understött krig som kostat 12 000 människor livet.

Och nej, Bildt var ingen passiv styrelseledamot. Johan Westerholm skriver:
[...] jag ska i veckan gräva fram de protokoll som finns från KU-utfrågningen av Carl Bildt där han vitsordar sitt engagemang i Lundin Oils verksamhet. För han sade ju själv att vara styrelseledamot innebär inte att man är ”drivved” och bara åker med.
Jag har länge ansett att Carl Bildt är untouchable, med tanke på hur att inget fastnar på den mannen. Bildt har nämligen varit ute i blåsväder tidigare och på något förunderligt sätt har han alltid klarat sig. Min fråga är om Carl Bildt nu kan skaka av sig blod och olja? Det jag har läst idag på bloggar och i gammelmedia, lämnar onekligen en fadd smak i munnen.
-
Fler som skriver på samma ämne är Expressen, Johan Ulvenlöv,Martin Moberg, Peter Högberg, Alliansfritt Sverige, Alliansfritt Sverige 2, Anna Vikström, Claes Borgström, Urban Ahlin,

Inga kommentarer: