SSU Stockholm gör bort sig

145 tjänstemän och besökare på Svenskt Näringsliv blev förgiftade av bakterien shigella. SSU Stockholm vill nu ge rosor till den som tar på sig ansvaret för shigellaattacken.
-
Sjuka practical jokes som detta måste uppmuntras med lite blomster, säger Emma Lindqvist, ordförande i SSU Stockholm (pressmeddelande).
-
Nej, SSU Stockholm, sådana attacker skall inte uppmuntras! Emma Lindqvist bör göra en pudel genast och be om ursäkt. Nästa gång kanske SSU Stockholm drabbas av en liknande attack.
-
Dylika attacker, som den på Svenskt Näringsliv, är ett hot mot demokratin.
-
Metro, Svd1, SvD2, Aftonbladet, Kulturbloggen, Jonas Morian
-
Uppdatering:
Josefin Deiving har ett annat perspektiv på SSU:s pressmeddelande: Det är nämligen så här, att SSU Stockholm inte alls är terrorister eller ondsinta förespråkare för matförgiftning. Tanken är mer att synliggöra det absurda i den nutida medialogiken. Att synliggöra det absurda i medialogiken kan göras på annat sätt än med ett pressmeddelande av den art som SSU skickade ut.
-
Ja, vi har en övervikt av borglig media och det är svårt att göra sig hörd om man inte är borgare. Högermedia älskar att misskreditera vänstern och därför anser jag att pressmeddelandet från SSU Stockholm gör mer skada än nytta.
-
Vänstern kan inte hålla liv i tidningar och om de har tidningar är de av typen AiP eller Stockholmstidningen. Därför är det av största vikt att vi använder oss av de så kallade Nya medierna - YouTube, Facebook, hemsidor, bloggar, bloggnätverk et cetera. Ett bra exempel är SSU:s film Halvtid med högern, som sprids via bloggosfären.
-
Om SSU verkligen ville visa på den skeva mediabevakningen, skulle förbundet skrivit en seriös rapport, som vi vänsterbloggare hade länkat till och skrivit om. Den skulle ha hamnat på knuff.se och därefter skulle borglig media ha svårt att ignorera debatten. Se bara på FRA-debatten. Den började i bloggosfären. Det tog några dagar innan "gammalmedia" förstod vikten av FRA-debatten i bloggosfären, men därefter hakade de på.
-
Nej, jag håller fast vid min ståndpunkt. Pressmeddelandet gjorde mer skada än nytta.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Pudlar verkar vara sossars eviga följeslagare..

Slutsats någon?

Anonym sa...

"Dylika attacker, som den på Svenskt Näringsliv"

Vilken attack? Namnet på den grupp som ska ha tagit på sig "dådet" har ännu inte offentliggjorts.

Varför inte kräva korten på bordet från Säpo innan du kallar det för "attack"?

Försvaret ser ubåtar i syne, säpo ser terrorister bland muslimer och vänsterfolk i syne, det hör liksom till sakens natur.

Slarvig mathantering går ju inte att utesluta bara för att bakterien inte har hittats i maten.