Till utrikesminister Carl Bildt!

Herr Utrikesminister!
-
Kommer du ihåg när jag frågade dig om du ville följa med mig på Riga Pride? Jag fick då svar av en av dina tjänstemän, Mikael T. Eriksson, MK Utrikesdepartementet, som (mycket oroväckande enligt mig) blandade ihop Riga med Warszawa.
-
Herr Utrikesminister! Nu undrar jag återigen varför du är så tyst i just frågor kring hbt-personers fri-och rättigheter?
-
I Polen, Baltikum och det forna Jugoslavien ser vi en backlash vad beträffar hbt-personers fri- och rättigheter. I Iran, Egypten och andra länder pågår det en häxjakt på hbt-personer.
-
I dag läser jag i DN att RFSL:s ordförande, Sören Juvas, blivit misshandlad i Moldavien, av/eller på inrådan av den lokala polisen.
-
Herr Utrikesminister! Vad tänker du göra i till exempel fallet Moldavien, där Sören Juvas har misshandlats på grund av sin sexuella läggning?
-
Herr Utrikesminister! Hbt-personers fri- och rättigheter är mänskliga rättigheter. Jag vill se en utrikesminister som går i bräschen för dessa fri- och rättigheter. Hitintills har du, som jag redan nämnt, varit väldigt tyst i dessa frågor. Kommer det att bli ändring på det nu?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Helt helt HELT förjävligt det som Juvad blev utsatt för!

Dock kan det kanske mana till eftertänksamhet i RFSL-led; hade det inte varit för vissa grupper som RFSL tagit avstånd från så hade sådana här saker varit betydligt vanligare under den svenska priden med.

Kämpa mot fascismen!

Spiff sa...

Kanske för att HBT frågor inte engagerar alla oss andra faktiskt...

Missförstå mig "rätt", det känns inte viktigare än t.ex. ekonomin, jobben, miljön och skolan!

Alexandra Einerstam sa...

Men bara för att vi har en jobbkris, ska kvinnors rättigheter, hbt-personers rättigheter etc. stå tillbaka. Det doftar 1910 om den politiken.