![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEixW2U7p_OAcr_VfnjH2cIJJpA0rp92ctPCJ3CtgfTYtBu8SRagdAdWQQCrL47NSI0YlYS9Fzr2_YknIFpW66xnGaX-XF91OeeUtx_-arPpTuoytL3iKp0mO-IZ76UvY0R7uyZg-L7fNLw/s200/kartoffel.jpg)
Fyra portioner:
Hacka en halv, gul lök eller en hel vårlök och lägg i en bunke. Häll på 1/2 dl kokhett vatten. Låt svalna något.
Under tiden kokar du 6-8 "gamla" (färskpotatis funkar oftast inte, eftersom de inte suger åt sig) potatisar.
Tillsätt ett lock ättika (12 %) i bunken tillsammans med 1/2 burk creme fraiche (inte lätt!) och 2 1/2 msk äkta majonäs. Tillsätt två-tre nypor flingsalt och dra några varv med pepparkvarnen. Rör om. När potatisen är färdigkokt, ånga av och skiva ner potatisen, när de fortfarande är heta, i "röran". Rör om. Tillsätt därefter 1/4 hackad, färsk gurka och eventuellt några skivor rädisor (om du har det hemma). Om du föredrar inlagd gurka, ha det istället. Du kan även ha dill i (men det gillar inte jag). Ställ in i kylskåpet någon timme. Den är faktiskt godast dagen efter, eftersom den då har fått gotta till sig ordentligt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar