Sweden says “I do” to same-sex marriage

På sajten The official gateway to Sweden hittar jag artikeln Sweden says “I do” to same-sex marriage, skriven av den engelska frilansjournalisten Christine Demsteader.
-
Det är en välskriven artikel, men ingenstans i artikeln står det att vi är Socialdemokrater. Det är ju ingen slump att vi valde Första maj och att vi bjöd in alla till denna historiska händelse. Enligt mitt tycke får Kristdemokraterna och Folkpartiet oförskämt mycket utrymme i artikeln.
-
Vidare blir det ju ingen smekmånad på ett tag (om man inte räknar den kommande helgen och Springpride i Eskilstuna), eftersom vi Socialdemokrater på allvar går in i en valrörelse. Framför oss har vi först val till Europaparlamentet, därefter Kyrkovalet och sist (men inte minst) Riksdagsvalet.
-
Demsteader skriver i varje fall:
-
“What is private has become political but our wedding day is a celebration of love and equality at the same time,” Einerstam says.
-
Jag gillar bröllopsfotografiet som får illusterar artikeln (taget av bildbyrån Scanpix). Om man detaljstuderar det andra fotografiet kan man, med bästa välvilja, se en knapp på min jeansjacka med Socialdemokraternas röda ros och texten Jobben först! Rösta 7 juni.

Inga kommentarer: