Marit Bergman - en artist som vågar ta politisk ställning

Få artister tar numer politisk ställning. Nu är jag då rakt inte ett stort fan av proggmusik (snarare tvärtom), men jag kan sakna politisk medvetenhet (och mod) hos dagens artister. Nils Johansson frågar sig var "popvänstern" är, men det är väl inte enbart "popvänstern" som saknas?
-
Sanna Rayman saknar svensk hip-hop som är höger och hon avundas vidare Evin Cetin (S) eftersom Medina (ett av Raymans favoritband) har gjort Cetins kampanjlåt. By the way... här kan du ladda ner Medinas låt Rikta ljuset (gratis och legalt). Varning - den fastnar!
-
"Satsa på dig själv"-andan har slagit genom fullständigt, säger journalisten Håkan Lahger till OKEJ. Jag håller med Lahger och jag tycker att det är tråkigt att så få artister tar ställning. Varför denna feghet? För klassklyftorna ökar i Sverige. Arbetslösheten skenar. Vi har en Moderatstyrd regering som inte kan och/eller vill hantera jobbkrisen.
-
Det finns inget jag önskar mig mer än ett radikalt band som ifrågasätter min Östermalmstillvaro, den här liknöjdheten. En ”medelklassdimma” råder över allting. Vi oroas över räntor i stället för viktiga frågor, säger Lars Nylin, chefredaktör på branschorganet Musikindustrin (BLT). I samma artikel står det också: Flera andra tillfrågades om sitt politiska engagemang. Alla avböjde, däribland Marit Bergman.
-
Därför blir jag så glad när jag läser att just Marit Bergman, en av mina absoluta favoritartister, och som i BLT (för en månad sedan) inte ville prata om sitt politiska engagemang, gör Mona Sahlin sällskap på Socialdemokraternas dag (onsdag 1 juli) i Almedalen.
-
Även Sahlin gillar Bergman: Vi är otroligt glada att Marit Bergman är med oss i Almedalen. Hon är en av Sveriges bästa musiker och har länge varit en av mina absoluta favoriter.
-
-
[Uppdaterat]
Det är sådana här inlägg som gör att artister inte vågar ta politisk ställning (av rädsla för att folk slutar lyssna och köpa deras musik). Bra musik är bra musik oavsett vilken politisk läggning artisten har. Om Kent eller Håkan Hellström kom ut som (låt oss säga) Folkpartister, skulle jag ändock inte sluta lyssna på dem.

Inga kommentarer: