Jag blev Sosse

(Klicka på bilden, så blir den större)
Är det något jag är särdeles förtjust i, så är det politiska tester. De dyker främst upp i valtider. Nu har Aftonbladet ett sådant test inför valet till Europaparlamentet 7 juni. Föga förvånande blev jag Sosse.
-
Rick Falkvinge (PP) frågar varför Piratpartiet föll bort från testet. Enligt Falkvinge fanns de med från början. Med tanke på att de är ett enfrågeparti ("fokusparti" enligt deras egen definition), är jag nyfiken på vad de anser i övriga frågor. Jag är väldigt nyfiken på var de hamnade på den politiska skalan. Jag anser nämligen att PP är ett borgerligt parti.

5 kommentarer:

Aki sa...

PP är som sagt ett fokusparti, vi vill lägga en ordentlig grund i samhället istället för att bygga på den fallande grunden med mer tyngd. Internet är den nya viktiga delen av infrastrukturen, och det är därför just Internet är vårt fokus, tillsammans med den mänskliga integriteten, patenten och upphovsrätten. Andra frågor berör vi inte för tillfället, läs gärna mer om det på piratpartiet.se. Och jo, vi fanns med från början i testet, och vi finns fortfarande med i det. Se euprofiler.eu för det riktiga testet och inte Aftonbladets censurerade version.

Anonym sa...

Har du gjort aftonbladets test först måste du rensa webhistoriken för att kunna göra orginaltestet. Töm cach och cookies så funkar det sen.
Efter det ser man PP,SD och några till som är borttaget av aftonbladet.

Gråsosse_not sa...

Jag blev också sosse, antagligen för att jag är för resurser till offentlig sektor och eu-positiv. Men om jag skulle rösta så skulle det bli för ett parti som är radikalt i frågan om fri- och rättigheter på Internet och mot IPRED och FRA.

grey sa...

Efter att ha granskat hur du hamnade på grafen kan jag med lätthet säga att du hamnade närmast Piratpartiet, eftersom de i de frågor, och med de värderingar som framkommer i testet hamnar långt till vänster och precis i på strecket. Vad sägs om att titta lite närmare på dem som låg dig närmast? :-)

Jonas Morian sa...

Missa inte Makthavares partitest; ger också tips på kandidater som verkar tycka likadant: http://www.makthavare.se/#partitest