Sover det svenska folket fortfarande Fredrik Reinfeldt?


En minut och 20 sekunder in på ovanstående YouTube-klipp, intervjuas Fredrik Reinfeldt, apropå sin bok Det sovande folket. Året är 1993 och på första frågan svarar Reinfeldt "Välfärdsstaten är omöjlig som konstruktion".
-
Till min glädje har nu Alliansfritt Sverige, med Björn Fridén och Anders Utbult i spetsen, gjort det möjligt att ladda ner den bok som Fredrik Reinfeldt skrev 1993 - Det sovande folket. Här finns länken. Alliansfritt Sverige förklarar också varför de släpper boken:
-
Efter flera arbetsdagar med besök på en uppsjö olika bibliotek, jakt i antikvariat och allmän förvirring har vi kommit över ett exemplar av Fredrik Reinfeldts bok Det Sovande Folket. Vi beslöt oss för att inte hålla denna kulturskatt för oss själva utan ägnade dagar ut och dagar in åt att göra en sökbar funktionsduglig elektronisk kopia av mästerverket.
-
Det är skrämmande läsning. Även om vi ska se detta som ett historiskt dokument och att vår statsminister Fredrik Reinfeldt (kanske?) har ändrat uppfattning, så är det många moderater idag som fortfarande skriver under på det som står i boken.
-
Arvid Falk, SSK-bloggen, Trottens betraktelser, Ung Vänster, Dagens konflikt, Reza Javid

Inga kommentarer: