Mona Sahlin har en Volvo

Igår nådde TV4 ett nytt lågvattenmärke i och med Kalla Faktas program om Mona Sahlin.

Att en Toblerone skulle dyka upp i rutan var ett vad som inte ens Unibet ville anta, så även klippet med en ung Mona. Det klippet har även SvD:s ledarredaktion skrivit om. Varför valsar det klippet runt i blå media för tillfället?

De hade hittat några gubbar som bashade Sahlin. Är det måhända de fyra procent av LO-kollektivet som röstade på Sverigedemokraterna (men säger att de är sossar) i förra valet? Kalla Fakta fick det till att endast bögar och invandrare stödjer Sahlin. Naturligtvis kom det ett klipp från Pride i den vevan.


Jag stängde av när journalisten började tjata om en Volvo med körförbud. Här kommer en nyhet till Kalla Faktas redaktion: Det är inte olagligt att ha en bil med körförbud och vidare kör Sahlin inte den Volvon. Hon är tvungen att åka i SÄPO-bil.

Det fanns dock några ljusglimtar i programmet. Mona Sahlin sade f-ordet (=feminist). Hon talade vidare om kön, klass och andra diskrimineringsgrunder. Det kändes befriande i tider då vi har en jämställdhetsminister som vägrar ta f-ordet i sin mun.

Mona Sahlin har ett starkare stöd bland sossarna än vad blå media vill tillstå.
-
Den 17 september 2006 bytte huvudrollsinnehavarna plats. Blå media har fortfarande inte kommit ut ur oppositionsgarderoben. När får vi se blå media ägna sig åt kritisk granskning av makten och inte agera anslagstavlor åt högeralliansen?
----------

Johan Sjölander har skrivit ett mycket bra inlägg om gårdagens program. Läs det! Även Jonas Morian och [s-buzz] har bloggat om programmet.

2 kommentarer:

Din vän sa...

Granskande journalistik verkar vara en utdöd art. Numer är Kalla Fakta en megafon för fantasilöshet.
RS

Anonym sa...

Fyra procent? Nja, lite högre.

"Av någon anledning är sverigedemokraterna som starkast i Skåne (10 procent) och bland manliga LO-medlemmar (10 procent). Nära nog var fjärde ung LO-medlem (18-29 år) väljer sverigedemokraterna! LO:s kvinnor hyfsar siffrorna något, men totalt sett sympatiserar fler LO-medlemmar med sverigedemokraterna än med vänsterpartiet - 6,7 mot 4,2 procent!"

http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=122&a=464370