Vad har hänt med Aftonbladet?!

Man skall börja med de goda nyheterna och därefter ta de tråkiga nyheterna. Därför börjar jag med att skriva att jag älskar att läsa Åsa Petersen, Eva Franchell, Ingvar Persson, Katrin Kielos och ibland även Helle Klein (inklusive hennes blogg). Ledarsidan är med andra ord helt okey, så även kulturdelen. Nöjesdelen suger, för att använda Magnus Betnérs ord (se klipp nedan).
-
Vad som dock upprör mig mest är Aftonbladets debattsidor, där Aftonbladets debattredaktör, Lotta Gröning, får härja fritt. För att återigen använda en annan persons (Jonas Morian) ordval, är Gröning sjukligt fixerad vid Mona Sahlin. Gröning använder helst sin blogg, senast idag, att gjuta olja på vågorna. Ofta upplåter hon debattsidorna till detta också. Gröning överträffade sig själv i och med denna.
-
Aftonbladet utger sig för att vara en oberoende socialdemokratisk tidning. Jan Helin är chefredaktör och ansvarig utgivare för "kvällstidningen". Helin är även en flitig twittrare och ibland, när han har "etiska spörsmål", frågar han andra twittrare om det är okay att publicera vissa saker. Läs Same Same But Differents inlägg - Helin twittrar om etiska spörsmål.
-
Jan Helin har ett ansvar, ett ansvar att inte gå Högerns ärenden! Att Helin låter Gröning få fritt spelrum på Aftonbladets debattsidor är oansvarigt. Inser han inte att hon är sjukligt fixerad vid Mona Sahlin?! Är verkligen Lotta Gröning rätt person för jobbet som Aftonbladets debattredaktör?
-
Gröning skrev ner Socialdemokraterna redan när hon var chef för Norrländska Socialdemokraterna. Gröning är inte en kärleksfull kritiker (vilket hon i parti och minut hävdar). Hon är en vampyr, som livnär sig på att svärta ner Socialdemokraterna och framför allt Mona Sahlin.
-
Helin borde ta sitt ansvar som chefredaktör och ansvarig utgivare för den "socialdemokratiskt oberoende" tidningen Aftonbladet och ge henne sparken.
-
Den 17 september 2006 bytte huvudrollsinnehavarna plats. Blå media tillsammans med Aftonbladet har fortfarande inte kommit ut ur oppositionsgarderoben. När får vi se Aftonbladet ägna sig åt kritisk granskning av makten och inte agera anslagstavla åt Högeralliansen?
-

1 kommentar:

Anonym sa...

Så himlans bra skrivet! Lotta Gröning "suger"
/Maria