Ett nej är ett nej - Galan mot kvinnovåld

Nu är Internationella kvinnodagen över för detta år. Tack vare denna dag har vi fått läsa artiklar och sett utspel beträffande jämställdhet, våld mot kvinnor, feminism, trafficking, mansdominans et cetera i media. Vidare har det funnits en hel drös med föreläsningar och seminarier om, för och med kvinnor. Resten av året kommer vi i värsta fall inte få läsa någonting om ovanstående ämnen.
-
Högeralliansen kanske har vunnit en och annan röst med sina PR-trick, men handlingsmässigt kommer ingenting att ske från Rosenbad. Jo, vi kommer att få se försämringar. Förändringar som drabbar i huvudsak kvinnor och barn och inte bara i Sverige utan i världen.
-
Idag på DN Debatt läser jag att biståndsminister Gunilla Carlsson (M) vill strypa FN-bistånd: Vi omprövar bidragen till trotsiga biståndsorgan, skriver Carlsson. Vilka kommer att drabbas av biståndsministerns tilltag? I första hand kommer kvinnor och barn att drabbas av denna syn på bistånd. En procent av BMP:t till bistånd är ett minne blott nu när högeralliansen bestämmer. Vi Socialdemokrater har en helt annan syn på bistånd!
-
Och trots att vi har passerat 8 mars och Internationella Kvinnodagen, vill jag slå ett slag för en välgörenhetsgala till förmån för Alla Kvinnors Hus. ETT NEJ ÄR ETT NEJ är en stjärnspäckad artistgala mot kvinnovåldet. Läs mer här och här.

(Foto från 8 mars-demonstrationen. TV4/Fredrik Persson / SCANPIX)

Inga kommentarer: