Eric Erfors har kanske glömt Maud Olofssons "bonus"?

I Expressen skriver Eric Erfors om Ibrahim Baylans "löneklipp". I och med att Baylan inte enbart är riksdagsledamot utan numer även Socialdemokraternas partisekreterare får Baylan även 50 500 av partiet.
-
Jag håller med Erfors om följande: att en riksdagsplats är Sveriges finaste förtroendeuppdrag. Vad jag motsätter mig är att Erfors, i sin artikel, får det att låta som om endast sossar missköter sina uppdrag.
-
Detta får mig osökt att tänka på Centerns partiledare Maud Olofsson, som inte enbart är partiledare utan även vice statsminister och näringsminister (och rymdminister och energiminister).
-
Baylan må ha fördubblat sin lön, men Olofsson har också dubbla löner och vi talar om betydligt större summor i det här fallet. Förutom statsrådslönen får även hon "lite grann" av sitt eget parti. Centerns "bonus" till Olofsson gör att hon till och med tjänar mer än statsminister Fredrik Reinfeldt. Maud Olofsson är Sveriges bäst betalda partiledare.
-
Olofsson anser inte att det finns någon anledning för henne att avstå från att ta emot dubbla löner. Jag har faktiskt tre jobb, sade Maud Olofsson förra året (Nyhetskanalen).
-
Här vill jag passa på att ge en eloge till Reinfeldt. Han får nämligen ingen ersättning av Moderaterna, men sade förra året till TV4 att han är tillräckligt högavlönad som det är i och med sin statsministerlön (Aftonbladet).
-
Eric Erfors tycker att Ibrahim Baylan "genast borde säga upp sin riksdagsplats". Som Erfors skrev i sin artikel är en riksdagsplats ett förtroendeuppdrag. Det är folkvalda politiker som sitter i riksdagen. Ministrar utses inte av folket. Anser Erfors att även Maud Olofsson ska avgå i egenskap av minister? Såväl Baylans riksdagslön som Olofssons ministerlön betalas ju av skattebetalarna.
-
Erfors artikel är återigen ett bevis på att borgerlig media missköter sig å det grövsta. När får vi se borgerlig media ägna sig åt kritisk granskning av makten och inte agera anslagstavlor åt högeralliansen.

Inga kommentarer: