Pata-pata-pata-PON

SvD: En patapon är en gullig ögonfoting som inombords döljer en religiös fanatiker. Med trumdunk förvandlar man devota pataponer till blodtörstiga stridsmaskiner. Rytmen pata-pata-pata-pon får dem att marschera framåt över tvådimensionella slätter, pon-pon-pata-pon att anfalla närmaste fiende med spjut och yxor, och det finns fler trumsekvenser att manipulera med. Spelet kräver känsla för både takt och taktik, och belönar med skön stil och knepiga utmaningar. Vad som inledningsvis ser ut som en lustig ploj utvecklar sig till ett fängslande men också tålamodsprövande fälttåg.
-
Idag fick jag låna ett PSP och spelet Patapon 2 av Miryam Danielsson (vars man driver sajten Subdogs). Jag var fast på en gång. Fantastisk spelidé! Genom att behärska upp till sex trumdunk, får jag min Pataponarmé att bland annat marschera, attackera, försvara och använda magi.
-
I Stockholm City (s. 24) skriver Sofia Hård: [...] jag vet att mitt hjärta smälter varje gång pataponerna börjar sjunga. Så är fallet även för mig. Det är suggestiv musik som maler innanför skallbenet, även när man har slutat spela.
-
Gå in på den officiella hemsidan... Pata-pata-pata-PON... se trailern och lyssna på pata-pata-pata-PON!
-
Subdogs recension av föregångaren till Patapon 2.

Inga kommentarer: