Mauderaterna vill återinföra VD-bonusar

Det går inte en dag utan att vi får se ett utspel från Maud Olofsson och Co. Igår fick vi ta del av det här utspelet och idag kommer detta utspel:
-
SVT: Näringsminister Maud Olofsson vill återinföra de hårt kritiserade vd-bonusarna i statliga företag, som den förra regeringen avskaffade, det skriver Dagens Nyheter idag. Olofsson menar att direktörernas bonusar inte i första hand ska bestämmas av regeringen utan av bolagens styrelser. Hon tycker också att bonusstoppet hindrar de statliga bolagen att rekrytera rätt personer.Och när det gäller utförsäljning av de statliga bolagen säger Olofsson att de enda bolagen hon kan lova blir kvar är Vattenfall och LKAB. I övrigt vill hon inte kommentera utförsäljningarna.
-
Hennes kollega, finansminister Anders Borg, är av en helt annan uppfattning. Svenska folket säger också nej tack till dessa bonusar.
-
Varför gör Olofsson ett sådant idiotiskt utspel? Kommunicerar inte Olofsson och Borg med varandra? Sitter de inte i samma regering och kallar sig själva för Allians för Sverige? Jag har så många frågor, men får inga svar.
-
Karikatyr: Kjell Nilsson-Mäki

3 kommentarer:

Anonym sa...

Olofsson är representerar föreningen Svenskt Näringsliv maskerat til C, i regeringen därav hennes agerande.

Tobias sa...

Jag kan forsta hur hon resonerar. Statliga foretag konkurrerar ju ocksa om arbetskraft.

Eftersom det blir ett lagre och lagre intresse for att vara chef i offentlig sektor sa forstar jag utspelet.

Arligt talat sa har din blogg blivit sa lag med pahopp sa att jag nu totalt kommer sluta att lasa den.

Lite patetiskt att hamna i den Sahlinistiska gnallfallan. Inga nya ideer och ingenting att komma med. Sa nu ar det val det som ar det enda ni har kvar.

Nasta val forlorar ni helt sakert ocksa.

Trott pa sana har bloggar. Finns mycket battre sossebloggar som Premorian eller vad den heter.

Ha det...

Alexandra Einerstam sa...

Tobias. Jag varvar min blogg med inlägg och om du var en trogen läsare av den, så skulle du märka att jag kritiserar regeringen, jag kritiserar ibland mitt eget parti, jag kritiserar andra partier OCH jag kommer med idéer och förslag. Jag jobbar politiskt på fler plan Förutom blogg är jag till exempel verksam i HBTS Styrelse, jag har lagt motioner och jag har mejlat och pratat med än den ena än den andra politikern. Tjo. Tack för den här tiden Tobias!