F-ordet

Jag har saknat ett gemensamt ett 8 mars-utspel från S, V och MP och har nu äntligen hittat det på Newsmill - Vi vill bilda en feministisk regering. Där skriver de bland annat:
-
Den senaste tiden har det talats om att jämställdhetsdebatten skulle vara död, att det blivit "ute" att vara feminist. Fokus har också flyttats från samhället till hemmet, från offentligt till privat. Idag talas det mer om vad individen ska göra för att lösa vardagens "livspussel" än om vad vi tillsammans kan göra för att öka jämställdheten, med politiska medel och medvetna beslut. [...] Feminismen må betraktas som en död fråga bland de borgerliga, men bland socialdemokrater, miljöpartister och vänsterpartister lever den i allra högsta grad. En avgörande skillnad är insikten om att även det privata är politiskt.
-
Jämställdhet och feminism är i högsta grad en valfråga! Hur Högern och Vänstern ser på jämställdhet skiljer sig radikalt! Här har vi en fråga som tydligt visar på skillnaden mellan rödgrönt och blått. Jämställdhet är inte hushållsnära tjänster! Jämställdhet är inte vårdnadsbidrag!
-
Vi vill använda F-ordet (feminism/feminist). Vi har en jämställdhetsminister i borgarnas regering som vägrar ta F-ordet i sin mun. Jag är stolt över att det finns människor och företrädare som använder F-ordet!
-
Jag måste även nämna publiceringen på sajten Newsmill. Newsmill gör det möjligt för oppositionspartierna att få ut sina debattartiklar. Blå media agerar anslagstavla åt Högerregeringen och då måste vi använda nya plattformar. Just igår, försvann denna artikel. Jag hade önskat att den publicerades i DN, SvD, Aftonbladet eller Expressen. Vi var många igår, som inte kom i närheten av en dator, men under fikaraster bläddrade i papperstidningar, på jakt efter 8 mars-utspel.
-
Under strecket:

Jag är innerligt trött på att läsa artiklar av detta slag! Den 17 september 2006 bytte huvudrollsinnehavarna plats. Gammelmedia har fortfarande inte kommit ut ur oppositionsgarderoben. Det är hög tid att media ägnar sig åt kritisk granskning av makten!

Inga kommentarer: