Det här är bara början

Igår ringde min svärmor och berättade att de skulle säga upp sex personer på hennes skola (hon arbetar som förskollärare). Helst vill rektorn på hennes skola att personalen går ner till deltid. Nu är det viktigare än någonsin att vi Socialdemokrater säger rätt till heltid, deltid en möjlighet. Mona Sahlin har tidigare lovat lagstiftning om rätt till heltid, efter en socialdemokratisk seger i nästa val.
-
Detta är bara en västanvind av vad vi kommer att se 2010, säger Andreas Mörck vid Lärarnas Riksförbund (LR), till DN. I var tredje kommun har lärare varslats om uppsägning. 1.039 lärare har varslats om uppsägning och fler varsel är att vänta.
-
Johan Sjölander skriver på sin blogg:
-
Jobbkrisen väller in över välfärdssverige - därför att vi låter den göra det. Och precis som i början av nittiotalet kommer vi att stå där med flaskhalsar och saknad kompetens när ekonomin sedan vänder uppåt igen.Det finns förslag som skulle kunna motverka detta. Men den borgerliga regeringen vägrar lyssna. Och det där stupet bara närmar sig allt fortare och fortare. Något säger mig att det faktiskt inte var exakt det här folk röstade på när de gjorde "det nya arbetarpartiet" till regeringsbildare...
-
Aftonbladet, SVT, SvD, Utsikt från höjden, Solidaritet och rättvisa, Peter Andersson, Christer Magister

2 kommentarer:

Anonym sa...

Fast det var väl inte hon som blev uppsagd?

AMS m. fl. säger ju att förskollärare är ett av de yrken som det är mest brist på folk i just nu?

Alexandra Einerstam sa...

Nej, det var på hela skolan.